Beddengoedadvies

Wat is het beste hoofdkussen en hoe kies ik het juiste dekbed? Welk kussen kan het ik het beste kiezen bij bepaalde klachten? Hier vind je antwoorden op alle vragen over beddengoed.

Start kussenwijzer

Vind het beste kussen voor jou

Hoofdkussen tegen nekklachten

Alles over kussens

Soorten dekbedden

Warmteklasse dekbedden

Oorzaken nekpijn

Het ideale dekbed

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed dat jou warm houdt bij koude nachten? Of net een dekbed dat voldoende ventilatie biedt om warme nachten te doorstaan? Comfort is voor iedereen anders en dat geldt dus ook voor het ideale dekbed. In je zoektocht naar een nieuw dekbed moet je rekening houden met verschillende factoren:

  • Afmetingen: Dekbedden zijn beschikbaar in het formaat 140x200 tot 240x220. De maat die je nodig hebt, hangt af van de de grootte van je bed en je lengte. Heb je graag voldoende bewegingsruimte? Dan is een groot dekbed aangenamer.

  • Warmteklasse: Heb je het snel te warm of te koud ‘s nachts? Kies dan voor een dekbed dat daaraan is aangepast. Van zomerdekbedden tot extra dikke winterdekbedden en 4-seizoenendekbedden die elk seizoen comfort bieden: je vindt voor elk wat wils.

  • Vulling: Een dekbed kan met verschillende materialen gevuld zijn, elk met hun specifieke eigenschappen. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, kies je voor een synthetisch dekbed of een exemplaar van dons, wol of bamboe.

  • Hoes of tijk: Bij de hoes is het vooral belangrijk dat ze stevig genoeg is en dat ze voldoende ademt. Heb je last van allergie? Kies dan voor een dichtgeweven hoes.

Het beste kussen voor jou

Naast je dekbed, bepaalt ook je hoofdkussen mee je slaapcomfort. Met een hoofdkussen dat is afgestemd op jouw voorkeuren lig je comfortabel en voorkom je hoofd- en nekklachten. Is het tijd voor een nieuw hoofdkussen? Hou bij je keuze dan rekening met:

  • Je slaaphouding: Het is belangrijk dat je hoofdkussen voldoende ondersteuning biedt. Ben je een rugslaper, een buikslaper of een zijslaper? Kies dan voor een hoofdkussen dat daaraan is aangepast.

  • Het materiaal: Hoofdkussens zijn beschikbaar in verschillende materialen, van dons tot traagschuim en latex. Sommige passen zich makkelijk aan aan je lichaam, andere zijn heel vormvast of voelen lekker warm aan. Welk materiaal voor jou het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke wensen.

  • Extra ondersteuning: Heb je last van lichamelijke klachten zoals nek-, hoofd- of schouderpijn? Een speciaal kussen dat extra nekondersteuning biedt kan dan verlichting brengen.

Vind je het moeilijk om te bepalen welk kussen je nodig hebt? Onze kussenwijzer helpt je in je zoektocht.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.