Winter dekbed

Warm en comfortabel slapen met een winterdekbed

Je weet hoe belangrijk een gezonde en comfortabele nachtrust voor je is. Als je slaapt of uitrust, wil je het niet te koud, maar ook niet te warm hebben. Het liefst slaap je ook met de kachel uit en wellicht met het raam open. Frisse lucht is goed voor je, maar door de seizoenen heen kan de temperatuur in je slaapkamer aardig variëren. In de wintermaanden, als buiten het kwik tot beneden het vriespunt kan dalen, wil je in je bed nog steeds een aangename temperatuur. Heb je wel eens aan een speciaal winterdekbed gedacht? Een goed winterdekbed geeft je de warmte waar je behoefte aan hebt, zonder je té warm te laten voelen. Ben je misschien iemand die van nature een beetje een koukleum is? Dat is geen enkel probleem. Een dons dekbed , speciaal voor de wintermaanden, geeft je ook in de lente en de herfst de onmiddellijke warmte en zachtheid waardoor je snel als een blok in slaap valt.


Waarom kiezen voor een apart winterdekbed?

Wanneer is een winterdekbed nodig? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Slaap je in een verwarmde slaapkamer en heb je de ramen dicht, dan zal er weinig temperatuurverschil tussen zomer en winter zijn. Hou je van een vrijwel onverwarmde slaapkamer en frisse buitenlucht, dan is het belangrijk om rekening te houden met extra warme, maar ook extra koude nachten. Vaak heb je het niet eens door, omdat je diep in slaap bent. Mensen die onrustig slapen hebben de neiging om 's ochtends wakker te worden met hun voeten of benen buiten het dekbed. Dat is zeker in de winter niet aan te bevelen. Als er een hittegolf heerst, slaap je het liefst onder een enkel laken of onder een dun zomerdekbed. In de winter mag je beddengoed echt dikker zijn, om een goede temperatuurisolatie te waarborgen. Het meeste comfort en een aangename warmte ervaar je met een winterdonsdeken. Dons, gemaakt van eenden- of ganzendons, staat al eeuwen bekend om zijn zachtheid, zijn goede ademende eigenschappen en zijn zeer goede isolerende vermogen. Kies voor een winterdekbed van natuurlijk dons en een goede nachtrust is bijna verzekerd.


Comfortabel slapen in alle seizoenen

Je hoeft uiteraard niet voor een apart zomerdekbed en een winterdekbed te kiezen. Er is ook nog een andere mogelijkheid: een 4 seizoenen dekbed. Dit is een dekbed dat uit twee verschillende delen bestaat, die vaak met klittenband aan elkaar bevestigd zijn. In de zomer haal je het dikkere gedeelte eruit en slaap je onder het dunne zomerdekbed. In het najaar of voorjaar is het dikkere dekbed de meest comfortabele optie. In de winter, als het écht koud wordt, bevestig je beide dekbedden aan elkaar tot een dik en isolerend geheel. De meeste 4 seizoenen dekbedden hebben een dunnere vulling dan een dons dekbed. Vaak bestaan ze voor het overgrote deel uit synthetisch materiaal. Een 4 seizoenen dekbed houdt je warm, ademt goed en zorgt ervoor dat je niet klam of bezweet ontwaakt. Wat zachtheid betreft leggen ze het wel af tegen een dik winterdekbed van eenden- of ganzendons.


Swiss Sense, voor kwaliteit en assortiment

Bestel je winterdekbed online bij Swiss Sense of kom eens langs in een van onze vele winkels. In ons assortiment vind je allerlei soorten dekbedden van diverse topmerken. Ook zijn we je graag van dienst met matrasovertrekken, een bijpassend donzen kussen en een ruime collectie aan dekbedovertrekken voor elk gewenst dekbed. Wil je jouw slaapkamer geheel opnieuw inrichten en ben je ook op zoek naar een nieuw bed? Dan nodigen we je van harte uit in een van onze showrooms, waar onze productspecialisten graag de tijd voor je nemen.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.