Kussensloop

Waarom een kussensloop zo belangrijk zijn

Niets is fijner dan na een lange dag je hoofd laten rusten op je hoofdkussen en heerlijk ontspannen te vertrekken naar dromenland. Een zachte en kwalitatieve kussensloop zorgt er niet alleen voor dat je comfortabel ligt, maar ook dat je hoofdkussen goed beschermd wordt. En dat is belangrijk, want in een hoofdkussen kunnen zich heel wat bacteriën en schimmels verzamelen.

Enkel een kussensloop is niet voldoende

Net om je hoofdkussen de juiste bescherming te bieden, raden we aan om niet alleen de buitenste kussenslopen aan te brengen, maar eerst ook een molton om je hoofdkussen te doen. Kies bij voorkeur voor een waterdicht maar ventilerend molton. Op die manier is je hoofdkussen optimaal beschermd tegen vocht, huisstofmijt en bacteriën.

Kussenslopen in verschillende formaten en kleuren

Bij de meeste dekbedovertrekken krijg je er standaard een of twee kussenslopen bij, afhankelijk of je een 1 persoons dekbed koopt of eentje voor twee personen. Slaap je graag met meerdere hoofdkussens? Of vind je het gewoon gezellig en decoratief om meerdere kussens op je bed te hebben? Dan kun je ook een losse kussensloop bij kopen. Bij Swiss Sense hebben we verschillende kussenslopen in basic kleuren. Ze zijn beschikbaar in twee formaten: kussensloop 40x60 en 60x70 cm. Onze kussenslopen zijn van 100% katoen en wasbaar op 60°.

Je kussenslopen reinigen

Je kussensloop reinigen doe je samen met je dekbedovertrek. Wij adviseren om je beddengoed een keer per week te wassen, bij voorkeur op 60 graden. Op die manier ben je zeker dat huisstofmijten, bacteriën en allergenen verdwenen zijn na de wasbeurt. Check altijd even het wasvoorschrift op het label om zeker te zijn dat deze temperatuur correct is. Vind je het wassen van al je beddengoed een keer per week te veel van het goede? Was dan minstens je kussenslopen een keer per week, want daar verzamelen zich de meeste onzuiverheden.

Vergeet ook je hoofdkussen niet

Ook het wassen van je hoofdkussen is geen overbodige luxe. Door je kussen regelmatig te reinigen, blijft het langer hygiënisch en verleng je de levensduur. Donzen en synthetische kussens kun je gewoon in de wasmachine wassen. Spoel altijd nog een keer extra na wanneer het wasprogramma is afgelopen. Zo ben je er zeker van dat ook al het wasmiddel volledig uit je kussen is. Centrifugeer vervolgens om zo veel mogelijk water te verwijderen. Daarna kun je het kussen op een droogrekje laten drogen. Meer wastips voor je hoofdkussen vind je hier.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.