Tijdelijk 7,5% extra Paaskorting!
op het complete assortiment

Matrassen | Swiss SenseMatrassen banner | Swiss Sense

Traagschuim Matrassen

1

per pagina
Filter sluit filters
Shopping Options
Breedte
 1. 80
 2. 90
Lengte
 1. 200
 2. 210
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Traagschuim Remove This Item
 1. Verstelbaar E-Mattress Memory Foam €250,- introductiekorting*
  Verstelbaar E-Mattress Memory Foam
  vanaf Special Price 769,-  Regular Price 1.019,- 

1

per pagina

Een traagschuim matras: slapen terwijl je lijkt te zweven

Slaapgenot is een zeer persoonlijke zaak. De keuze van een matras is daarbij erg belangrijk. Bij ons heb je een ruim aanbod aan matrassen, zoals een koudschuim matras, een natuurlatex matras, een bonellvering matras of een pocketvering matras. Een traagschuim matras is door zijn bijzondere eigenschappen zeer geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten. Voor iedereen die het gevoel wil hebben te zweven in bed is een traagschuim matras de juiste keuze.

De eigenschappen van traagschuim

Traagschuim, ook wel NASA schuim genoemd, is uniek vanwege het feit dat de cellen open zijn. Bij een ander soort schuim springt het materiaal meteen terug zodra het ingedrukt wordt. Wanneer je een traagschuim matras indrukt, komt het traagschuim echter heel langzaam weer omhoog. Een aantal voordelen van traagschuim is dat het materiaal drukverlagend is en zich volledig naar je lichaam vormt. Daarnaast is het temperatuurgevoelig: bij lagere temperaturen voelt het harder aan dan bij hogere temperaturen. We spreken daarom ook over een visco-elastisch materiaal. De kwaliteit van een traagschuim matras wordt vooral bepaald door de dichtheid van het materiaal dat kan worden uitgedrukt in SG-waarde (oftewel soortelijk gewicht). Traagschuim matrassen met een SG-waarde onder de 40 zijn af te raden, omdat de matras dan erg snel zal slijten. Een matras met een SG-waarde boven de 60 is echter ook af te raden, omdat de ventilatie dan slechter is. Door de slechte ventilatie voelt de traagschuim matras dan warm en klam aan. Een nadeel van traagschuim is dat het minder vochtregulerend is dan andere type matrassen. Als je in de nacht veel transpireert, is een dergelijk matras daarom minder geschikt.

Ons aanbod traagschuim matrassen

Wil je een traagschuim matras kopen? Bij Swiss Sense zijn deze matrassen uiteraard verkrijgbaar in verschillende afmetingen zoals matras 120x190 en de matras 140x190. Bij Swiss Sense gaan we voor kwaliteit voor een eerlijke prijs! Kom gerust eens kijken in een van onze winkels. Onze slaapadviseurs informeren je graag over de verschillende slaapsystemen. Een goed bed is een persoonlijke keuze en wij zullen zorgen dat je die keuze makkelijk en zo goed mogelijk maakt.