Traagschuim Matrassen

11 producten

Filter sluit filters
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Traagschuim
 1. Rhythm Beat Matras 15% korting
  Rhythm Beat Matras
  vanaf Special Price 849,- 
 2. Rhythm Time Matras 15% korting
  Rhythm Time Matras
  vanaf Special Price 749,- 
 3. Simplr One Matras 15% korting
  Simplr One Matras
  vanaf Special Price 129,- 
 4. Gazella Support I Pocketvering Matras 15% korting
  Gazella Support I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 334,50 
 5. Simplr Two Matras 15% korting
  Simplr Two Matras
  vanaf Special Price 179,- 
 6. Rhythm Tempo Matras 15% korting
  Rhythm Tempo Matras
  vanaf Special Price 429,- 
 7. Rhythm Pace Matras 15% korting
  Rhythm Pace Matras
  vanaf Special Price 529,- 
 8. Rhythm Flow Matras 15% korting
  Rhythm Flow Matras
  vanaf Special Price 599,- 
 9. Rhythm Repeat Matras 15% korting
  Rhythm Repeat Matras
  vanaf Special Price 599,- 
 10. Gazella Support II Pocketvering Matras 15% korting
  Gazella Support II Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 509,50 
 11. Gazella Support IV Pocketvering Matras 15% korting
  Gazella Support IV Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 929,50 

11

per pagina

Een traagschuim matras: slapen terwijl je lijkt te zweven

Slaapgenot is een zeer persoonlijke zaak. De keuze van de matras is daarbij erg belangrijk. Bij ons vind je een ruim aanbod aan matrassen, zoals een koudschuim matras, een natuurlatex matras, een bonellvering matras of een pocketveren matras. Een traagschuim matras is omwille van de bijzondere eigenschappen zeer geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten. Voor iedereen die graag comfortabel slaapt is een traagschuim matras de juiste keuze.

De eigenschappen van traagschuim

Traagschuim, ook wel NASA schuim genoemd, is uniek omdat de cellen open zijn. Hierdoor komt het traagschuim langzaam weer omhoog wanneer je een traagschuim matras indrukt. Bij een ander soort schuim springt het materiaal meteen terug zodra het ingedrukt wordt. Traagschuim heeft als voordelen dat het materiaal drukverlagend is en zich volledig naar je lichaam vormt. Daarnaast is het temperatuurgevoelig: bij lagere temperaturen voelt het harder aan dan bij hogere temperaturen. We spreken daarom ook over een visco-elastisch materiaal. De kwaliteit van een traagschuim matras wordt vooral bepaald door de dichtheid van het materiaal. Dit wordt uitgedrukt in SG-waarde, waarbij SG staat voor soortelijk gewicht. Traagschuim matrassen met een SG-waarde onder de 40 zijn af te raden, omdat de matras dan erg snel zal slijten. Een matras met een SG-waarde boven de 60 is raden we ook af, omdat de ventilatie dan slechter is. Hierdoor kan de traagschuim matras warm en klam aanvoelen. Een nadeel van traagschuim is dat het minder vochtregulerend is dan andere type matrassen. Als je in ‘s nachts veel transpireert, is dit type matras minder geschikt.

Ons aanbod traagschuim matrassen

Wil je een traagschuim matras kopen? Bij Swiss Sense zijn deze matrassen verkrijgbaar in verschillende afmetingen zoals matras 120x190 en de matras 140x190. Bij Swiss Sense gaan we voor kwaliteit voor een eerlijke prijs! Kom gerust eens kijken in een van onze winkels. Onze slaapadviseurs informeren je graag over de verschillende slaapsystemen. Een goed bed is een persoonlijke keuze en wij helpen je graag om deze te maken.