Tijdelijk 7,5% extra Paaskorting!
op het complete assortiment

Matrassen | Swiss SenseMatrassen banner  | Swiss Sense

Geen producten gevonden.

Veel comfort met een natuurlatex matras

Heb je wel eens last van gewrichtsklachten? Dan is een matras die je op de punten ondersteunt waar je dat het meeste nodig hebt zeer geschikt voor je. Wij hebben matrassen die een oplossing kunnen bieden voor de problemen die je nu ervaart. Zo kan misschien een van de latex matrassen uit de collectie bij Swiss Sense wel uitkomst bieden.

Eigenschappen van natuurlatex

Latex, of natuurlijk rubber, wordt gewonnen uit het sap van een boom die in de tropische gebieden geteeld wordt. Een matras van honderd procent natuurlijk latex bestaat echter niet. Natuurlatex wordt namelijk altijd gemengd met bestanddelen uit olieproducten. Zo krijgt je matras de juiste eigenschappen om te zorgen voor een uitstekend ligcomfort. In tegenstelling tot koudschuim matrassen is latex van nature zeer soepel en veerkrachtig. Omdat tijdens de productie van latex alle mogelijke allergenen uit het materiaal gewassen worden, is een latex matras bovendien anti-allergisch. Dankzij een grote puntelasticiteit, vormen latex matrassen zich naar je lichaam. Hierdoor biedt een matras van latex een zeer goede ondersteuning.

Voor mensen met gewrichtsklachten kan een latex matras dan ook een goede uitkomst bieden. Ook traagschuim matrassen zijn zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten. Een nadeel van latex is echter dat het een minder goede ventilatie en vochtregulatie heeft in vergelijking met matrassen van andere materialen. Dit is echter te ondervangen door de interne structuur van een latex matras. Dankzij een open celstructuur kan een latex matras alsnog de warmte afvoeren, terwijl de matras nog steeds de ondersteuning en veerkracht heeft die je tijdens het slapen nodig hebt.

Latex matrassen in diverse afmetingen

Bij Swiss Sense kun je latex matrassen in verschillende afmetingen kopen, die geschikt zijn voor elk type bed. Bij de boxsprings zijn latex matrassen niet standaard maar je hebt wel modellen waarbij de matrassen zijn voorzien van een latex afdeklaag. Wat je van alle latex matrassen bij Swiss Sense mag verwachten, is dat de matras zich aanpast aan je lichamelijke eigenschappen. Doordat latex soepel reageert op een plaatselijke drukverdeling, geeft een latex matras jou de juiste ondersteuning voor een heerlijk slaapcomfort. Kijk in onze collectie voor verschillende matrassen, matrasovertrekken en modieus beddengoed. Wil je onze latex matrassen eerst een keer uitproberen? In onze filialen kun je proefliggen en een deskundig advies krijgen van een van onze adviseurs. Jij verdient een goede nachtrust!