Warm beddengoed Warm beddengoed

Extra warm beddengoed

Koud hè? Met dit extra warme b-b-b-beddengoed blijf jij ’s nachts lekker warm, zelfs tijdens de koudste avonden en nachten. Vind het fijnste (winter)dekbed voor jou, of geef jouw slaapkamer een extra warme uitstraling met een warm dekbedovertrek. Laat die winter maar komen!

Extra warme dekbedden

Ontdek geschikte dekbedden voor de koudste (winter)nachten.

 1. Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  vanaf Special Price 75,-
  100%
 1. Dixxius Airfresh 4-Seizoenen Dekbed
  Dixxius Airfresh 4-Seizoenen Dekbed
  Special Price 220,-
  100%
 1. Dixxius 4-seizoenen Texel Percaline Wollen Dekbed
  Dixxius 4-seizoenen Texel Percaline Wollen Dekbed
  vanaf Special Price 190,-
  100%
 1. Dixxius Bronze Royal Custom Climate Partnerdekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate Partnerdekbed
  vanaf Special Price 220,-
 1. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 4 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 4 Dekbed
  vanaf Special Price 149,-

Custom Climate Partnerdekbedden

Met de Custom Climate Partnerdekbedden kun je de warmte van jouw eigen kant van het dekbed bepalen. Kies zelf uit welke delen jullie partnerdekbed moet bestaan en stel zo het perfecte 4-seizoenendekbed samen. De dekbedden zijn voorzien van knopen zodat de twee delen gemakkelijk te koppelen zijn. Zo creëer je hét ideale dekbed dat past bij jullie wensen en geschikt is voor ieder seizoen.

Extra warme dekbedovertrekken

Ontdek dekbedovertrekken waar je heerlijk warm onder ligt tijdens koude nachten.

Extra warme sfeer

Ontdek de Moments geurencollecties voor wat extra warmte in jouw slaapkamer.

Tips voor lekker warme nachten

Wil je ook tijdens de koudste winternachten van een heerlijk warm bed genieten? Lees dan onze tips om je zoveel mogelijk te wapenen tegen de kou en comfortabel te slapen:

1. Zet je verwarming lager

De eerste reflex om koude nachten te trotseren is de verwarming een beetje hoger draaien, maar dat is geen goed idee. Door je verwarming uit te laten, bespaar je niet alleen kosten en energie, maar houd je de temperatuur ook gezond: de ideale slaapkamertemperatuur voor een gezonde nachtrust is immers 16 tot 18 graden. Bovendien zorgt de verwarming ervoor dat de lucht in je slaapkamer droog wordt, terwijl luchtvochtigheid net heel belangrijk is voor jouw nachtrust. Het is daarom zelfs aangeraden om je raam ‘s nachts op een kiertje te laten staan en ook overdag je slaapkamer goed te verluchten.

2. Warm je bed op voor je onder wol kruipt

Voelen je lakens altijd heel koud aan voor je gaat slapen? Door enkele minuten voor je gaat slapen een warmwaterkruik of kersenpitkussen onder je deken te leggen, warm je je bed alvast op en wordt gaan slapen een pak aangenamer. Heb je isolerend beddengoed dat de warmte goed vasthoudt? Dan geniet je langer van de warmte van je warmwaterkruik of kersenpitkussen.

3. Kies voor warm beddengoed en een isolerend matras

Zorg voor een dekbed en dekbedovertrek dat goed isoleert. Dekbedden met een vulling van dons, veren of wol zijn ideaal dankzij hun warmte-isolerende werking. Dekbedovertrekken uit flanel of linnen zijn ook prima keuzes als je op zoek bent naar warm en zacht beddengoed. Daarnaast draagt je matras bij aan de temperatuur in bed: latex matrassen of polyether matrassen houden de warmte erg lang vast en zorgen dus voor warmte nachten.

 

De warmste dekbedden

Winter- of vierseizoenendekbed

Ben je op zoek naar een dekbed dat garantie biedt op aangenaam warme nachten? Dekbedden bestaan in diverse soorten en materialen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wil je een warm dekbed, dan kan je het best kiezen voor een winterdekbed of een vierseizoenendekbed: een winterdekbed is ideaal om de koudste winternachten te trotseren, met een vierseizoenendekbed ben je ook in de zomer zeker van een aangename slaaptemperatuur.

 

Warmteklasse

Ook de warmteklasse van je dekbed is een belangrijke factor om rekening mee te houden: de warmteclassificatie geeft de dikte en de warmte-isolerende werking van het dekbed aan. Je kan kiezen uit vier warmteklassen: warmteklasse 4 heeft de dunste vulling en is dus geschikt voor de zomer, dekbedden met warmteklasse 1 zijn dikke dekbedden met een hoog warmte-isolerend vermogen. Als je het snel koud hebt in bed, is een dekbed met warmteklasse 1 dus een slimme keuze.

 

De warmste vullingen

Dekbedden kunnen gevuld zijn met heel wat verschillende materialen, zoals dons, synthetisch materiaal, veren, wol, polyester of bamboe. De warmste dekbedden zijn gevuld met dons of wol.

 

Donzen dekbed

Een dekbed met een donzen vulling is niet de goedkoopste keuze, maar je krijgt er veel voordelen voor in de plaats: een donzen dekbed heeft een heel hoog isolerend vermogen, maar biedt tegelijk een uitstekende ventilatie. Het houdt de warmte dus goed vast, maar voorkomt ook dat je gaat zweten in bed. Bovendien voelt een donzen dekbed heel luxueus aan en is het anti-allergisch.

 

Wollen dekbed

Een dekbed met een vulling van wol isoleert heel goed en voelt dus heel gezellig en warm aan. Wol is een erg zacht en stevig materiaal en voelt tegelijkertijd heel luchtig aan. Een wollen dekbed is niet alleen warmte-isolerend, maar ook vochtregulerend, wat voor een aangenaam slaapcomfort zorgt. Een wollen dekbed heeft een lange levensduur, maar heeft als nadeel dat het niet gewassen kan worden. Om een wollen dekbed fris te houden, is het dus belangrijk dat je het geregeld goed laat luchten.

 

De warmste dekbedovertrekken

Met het juiste dekbedovertrek zorg je voor nog meer comfort en warmte. Bij Swiss Sense vind je dekbedovertrekken in heel wat verschillende materialen: van katoen tot bamboe en satijn. De warmste dekbedovertrekken zijn gemaakt uit flanel en linnen.

 

Flanellen dekbedovertrek

Een dekbedovertrek uit flanel is de keuze bij uitstek voor winterse nachten. Flanel is een enorm zachte, dikke en warme stof, die zorgt voor een instant gezellig gevoel. Flanel past zich snel aan aan je lichaamswarmte, waardoor het je aangenaam warm houdt ‘s nachts. Daarnaast is flanel een ademende stof die uitstekend vocht absorbeert. Een flanellen dekbedovertrek is dus een heerlijke comfortabele toevoeging aan een koude winternacht.

 

Linnen dekbedovertrek

Ook een linnen dekbedovertrek is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een dekbedovertrek dat zorgt voor extra warmte. Linnen is een heel sterke stof die een uitstekende warmteregulerende werking heeft. Andere voordelen van linnen is dat je de stof niet hoeft te strijken en dat het in de zomer net een verkoelende werking heeft.

Dekbedden voor elk seizoen

Comfortabele nachten zorgen ervoor dat je elke ochtend uitgerust wakker wordt. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over je slaapuitrusting en dat je een dekbed uitkiest dat jou het nodige comfort biedt. Natuurlijk kan een goed en warm dekbed ook best prijzig zijn. Wil je investeren in een dekbed dat jou niet alleen in de winter, maar ook in de zomer op temperatuur houdt? Kies dan voor een vierseizoenendekbed. Zo geniet je het hele jaar lang van aangename nachten.