Houten bed

Houten bedden bij Swiss Sense

Of je nu opzoek bent naar een boxspring of houten bed, bij Swiss Sense vind je altijd een bed dat bij jou past.

Houten bedden worden ook wel ledikanten of bedframes genoemd. Hiermee bedoelen we de ombouw van het bed; de zijkanten, het hoofdbord en eventueel voetbord. De lattenbodem en het matras zitten hier dus niet bij inbegrepen.

Een bed bepaalt de sfeer in de slaapkamer. Houten bedden hebben vaak een landelijke stijl vanwege de natuurlijke materialen en robuuste uitstraling. Afhankelijk van het design kan een houten bed ook erg mooi staan in een moderne slaapkamer

Houten bed van massief eiken

De collectie bedframes bij Swiss Sense is gemaakt van hoogwaardig, 100% massief eikenhout. Eikenhout is een harde en voornamelijk sterke houtsoort. Omdat hout een natuurlijk materiaal is zijn alle eikenhouten producten uit de collectie uniek. De structuur, nerf en de kleurnuance van het hout verschillen. Deze karakteristieke kenmerken van echt hout maken ieder item uit de eikenhouten collectie bijzonder.

Een andere eigenschap van hout is dat het reageert op invloeden van buitenaf. Zoals luchtvochtigheid en de temperatuur in de slaapkamer. Zo is de luchtvochtigheid in de winter vaak lager door gebruik van de verwarming, dit kan ervoor zorgen dat het hout wat krimpt. Een hoge luchtvochtigheid zorgt er juist weer voor dat hout wat kan uitzetten. Dit noemen ‘werken’ van het hout en kan de structuur enigszins veranderen. Scheurtjes kunnen in het hout verschijnen maar het materiaal kan ook hol of bol gaan staan.

Een houten bed past goed in een landelijke slaapkamer. Heb je meer behoefte aan de rust van de natuur maar ook aan en wat stoerder en robuustere uitstraling in de slaapkamer? Dan kies je sneller voor een bed van eikenhout vanwege de natuurlijke materialen.

Bedden van hout in diverse afmetingen

Zoals voor alle soorten beden geldt zijn ook houten bedden verkrijgbaar in diverse afmetingen passend bij je slaapkamer en wensen. Zo kun je kiezen voor een 1 persoons, 2 persoons afmeting. De meest voorkomende afmetingen van houten bedden zijn 140x200, 160x200 en 180x200. Welke afmeting van het bed je ook kiest, je kunt voor elke maat altijd een passend matras vinden bij Swiss Sense.

Compleet samenstellen met lattenbodem en matras

Voor de juiste ondersteuning is de combinatie van lattenbodem en matras essentieel bij een houten bed of bedframe. Zorg er altijd voor dat je goed advies krijgt en weet welk matras het beste bij jouw lichaam en wensen past. Neem eens een kijkje op onze online matrassen advieswijzer of kom proefliggen in een Swiss Sense winkel bij jou in de buurt.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.