Zomer dekbed

Een zomerdekbed voor hete zomernachten

Tijdens warme zomerdagen kan het voorkomen dat mensen moeite hebben om een goede nacht te maken. Word jij in de zomer wel eens zwetend wakker of trap je het liefst die warme dekens van je af? Maar vind je het te koud om helemaal zonder dekens te slapen? Dan kan een zomerdekbed kopen de uitkomst bieden. Een zomerdekbed is gemaakt van luchtige materialen en heeft een goede vochtregulatie, iets wat zeker in de zomer erg fijn is. Met een zomerdekbed kan jij genieten van een heerlijke nacht  zonder dat je ligt te zweten. Wat zijn nog andere voordelen van een zomerdekbed kopen?

De voordelen van een zomerdekbed

Zoals gezegd is een zomerdekbed ideaal tijdens warme nachten in de zomer. Een zomerdekbed heeft als eigenschappen dat deze vochtregulerend werkt, licht van gewicht is en ventilerend is. Hierdoor voelt het dekbed niet als een zware deken aan maar voelt het verkoelend aan. Want iedereen zweet, met een te dik dekbed of een dekbed van het verkeerde materiaal kan je nog meer zweten of kom je niet goed in slaap. Zweet je toch veel in bed dan zorgt het vochtregulerende werking van het dekbed ervoor dat het beddengoed niet helemaal klam wordt. Daarnaast is het zomerdekbed dun. Het dekbed heeft niet voor niets de warmteklasse 4, wat het minste warm betekent. Hierdoor heb je niet snel warm onder het dekbed. En dat is fijn, want door een goede nachtrust voel je je goed uitgerust en vitaler.

Waar op letten bij een zomerdekbed kopen?

Ga jij een zomerdekbed kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Het beste zomerdekbed kies je op basis van het materiaal waarvan het zomerdekbed is gemaakt, immers het dekbed moet ervoor zorgen dat het een koele slaapplaats biedt en dat het dekbed kan ademen. Een dekbed bestaat uit tijk en vulling. Tijk is het omhulsel dat de vulling van het dekbed bij elkaar houdt.  Zorg ervoor dat je bij een zomerdekbed kiest voor een vulling van katoen. Katoen heeft namelijk als eigenschap dat ventilerend werkt en ademt. Hierdoor voelt het dekbed koel aan in warme nachten.  Wil je liever geen katoenen zomerdekbed kopen? Dan kan je ook nog kiezen voor een dekbed van zijde, bamboe of synthetisch materiaal.

Heerlijke nachtrust met een ventilerend dekbed

In het assortiment zitten verschillende soorten zomerdekbedden, voor zowel eenpersoonsbedden, twijfelaars, tweepersoonsbedden of boxsprings. Zo kun je altijd een zomerdekbed kopen wat past bij jouw wensen. Ben jij ook zo iemand die het in de winter altijd koud heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om een winterdekbed of vier seizoenen dekbed te kopen in plaats van alleen een zomerdekbed kopen. Met een vierseizoenen dekbed heb je een dikker deel (warmte klasse 1 of 2) en een dunner deel (warmte klasse 3 of 4) waardoor je voor elk seizoen een passend dekbed hebt, deze dekbedden vind je bij onze categorie dekbedden. Heb je het zelfs in de zomer met een zomerdekbed te warm? Dan kun je altijd nog het dekbed uit de overtrek halen en enkel onder je dekbedovertrek slapen. Welke manier je ook kies, je bent verzekerd van een goede nachtrust.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.