Familie Diks beddenmakers sinds 1918

 

Het begin

Al 100 jaar is de familie Diks actief op het gebied van slaapcomfort. De grondlegger van de beddenmakers was Piet Diks, overgrootvader van de 4e generatie beddenmakers. Piet Diks startte omstreeks 1918 met de productie van matrassen, welke in die tijd opgebouwd werden uit stro, omgeven door een juten omslag.

 

 

Spiraalbodem

Door verdere ontwikkeling van de spiraalbodem en vraag vanuit de markt was het een logische stap om metalen bedden te produceren, waar omstreeks 1939 mee gestart werd. Het daarop volgende decennia stond in het teken van de verdere ontwikkeling en lancering van nieuwe modellen, allen opgebouwd uit metalen delen.

 

MDF-Bedden

In de tachtiger jaren opende familie Diks een fabriek waar MDF-bedden geproduceerd werden, de vraag vanuit de markt veranderde en zo ook het aangeboden assortiment. Steeds werden er nieuwe technieken geïntroduceerd wat resulteerde tot een compleet aanbod op vlak van slapen: ledikant, bodem en matras.

 

Online

In 2014 gaat de familie Diks met de boxspring collectie en toebehoren online. Op www.swisssense.be kun je zelf eenvoudig een boxspring samenstellen. In een paar eenvoudige stappen doorloop je de configurator met als eindresultaat een boxspring die aansluit op jouw wensen en behoeftes.

 

100 jaar familie Diks beddenmakers

In 2018 viert familie Diks het 100-jarige jubileum als beddenmakers met een speciale en tijdelijke collectie boxsprings die verkrijgbaar is bij Swiss Sense. Het vakmanschap en de kwaliteit komen terug in de gehele collectie boxsprings, gepaard met tijdelijk extra voordeel.