Uitgeslapen het nieuwe jaar in
Nu extra korting op snel leverbare bedden
Dag
Uur
Min
Sec

Beste hoofdkussen tegen nekklachten

Wist je dat één op de vijf Nederlanders regelmatig slecht slaapt? De klachten die door het slechte slapen ontstaan zijn divers. Vaak heb je er overdag ook nog last van en dat uit zich in onder andere in een slechtere concentratie en mindere prestaties. Maar er is ook een klacht waar vele mensen zelfs na een goede en ononderbroken nachtrust last van hebben en dat is nekpijn.

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor nekklachten, die vrijwel allemaal gerelateerd zijn aan je slaaphouding. Om nekpijn te voorkomen is het aan te raden om het beste hoofdkussen tegen nekklachten.

Hoofdkussen Tegen Nekklachten | Header

Wat zijn oorzaken van nekklachten?

Misschien herken je het verschijnsel wel. Je hebt heerlijk geslapen, maar opeens voel je na het wakker worden een zeurende pijn in je nek die ook nog lijkt uit te stralen naar je rug. De oorzaak van die nekpijn is het te vaak aanspannen van je nekspieren tijdens het slapen zonder dat jij je daarvan bewust bent.

Volgens fysiotherapeuten kan dat continue aanspannen diverse oorzaken hebben; van stress tot een verkeerd hoofdkussen. Een verkeerd hoofdkussen wil overigens niet zeggen dat dit kussen niet lekker aanvoelt. Je hoofdkussen kan bijvoorbeeld te hoog of te laag zijn, waardoor er pijn in de nek ontstaat.

Een slechte ondersteuning kan ook ontstaan doordat je je kussen al lang hebt gebruikt, waardoor die versleten is. Wij adviseren je hoofdkussen ongeveer iedere vijf jaar te vervangen, want door slechte ondersteuning ontstaat er snel pijn in de nek.

Wat doen tegen nekpijn na het slapen?

Wanneer je nekpijn hebt na het slapen, is het natuurlijk van belang om de oorzaak daarvan aan te pakken. Kies voor het beste hoofdkussen tegen nekklachten om te voorkomen dat de klachten zich opnieuw voordoen. Met een geschikt kussen voor nekklachten zijn je nekspieren ontspannen en zal je bij het wakker worden geen last van spierpijn hebben. Natuurlijk wil je ook weten wat je op het moment dat je de klachten ervaart kunt doen om de pijn te verminderen.

Een paar tips:

 • Zorg ervoor dat je je nek warm houdt: warmte is goed voor je spieren en laat deze ontspannen.
 • Neem een warme douche om de pijn te verlichten.
 • Masseer de nek voorzichtig. Let hierbij op dat je niet te veel druk uitoefent.
 • Doe oefeningen door de nek bijvoorbeeld een aantal keren te draaien.
Hoofdkussen tegen Nekklachten | Afbeelding

Populaire Hoofdkussens

 1. We vieren 105 jaar goed slapen
  Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen
  1+1 gratis
  Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen
  Special Price 119,-
 1. We vieren 105 jaar goed slapen
  Dixxius Comfort Gold 90% Hoofdkussen
  Dixxius Comfort Gold 90% Hoofdkussen
  Special Price 129,-
 1. Aanpasbaar Hoofdkussen The Supportive One Nieuw
  Aanpasbaar Hoofdkussen The Supportive One
  Special Price 69,95

Orthopedische kussens met neksteun

Als het kussen de oorzaak is van je nekpijn, komt dat omdat het kussen niet de juiste ondersteuning biedt. Daar zijn oplossingen voor te vinden. Er zijn veel verschillende kussens verkrijgbaar. Sommige hebben zelfs een speciale neksteun, zodat jouw nekspieren zich kunnen ontspannen. Met deze orthopedische kussens is wakker worden zonder nekpijn plotseling de gewoonste zaak van de wereld.

Een orthopedisch kussen heeft een speciale vorm, waardoor het hoofdkussen nekklachten tegengaat. Je krijgt hiermee namelijk een ergonomische lighouding, die heel belangrijk is voor een goede nachtrust.

Het beste kussen voor je slaaphouding

Wanneer je op zoek bent naar het beste hoofdkussen tegen nekklachten, dan is een kussen van het merk Silvana bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Het soort kussen dat het beste bij jou past is zeer afhankelijk van je slaaphouding.

Ben je een echte buikslaper? Dan lig je eigenlijk de hele nacht met een gedraaide nek, omdat je hoofd automatisch opzij gaat om lekker te kunnen ademen. Het is dan van belang om te kiezen voor een zacht kussen.

Ben je een zijslaper, dan lig je natuurlijk op je schouder. Er ontstaat dan ruimte tussen je hoofd en het matras. Een goede opvulling en ondersteuning op dat punt is dan een noodzaak. Kies voor stevig en hoog kussen om die steun te krijgen.

Slaap jij op de rug, dan is het beste kussen voor jou afhankelijk van de kromming van je rug bij het slapen. Hoe groter de kromming, hoe hoger het kussen moet zijn. Ontdek ook onze andere tips met betrekking tot een gezonde nachtrust.