Wat zijn oorzaken van nekpijn?

Misschien herken je het verschijnsel wel. Je hebt heerlijk geslapen, maar opeens voel je na het wakker worden een zeurende pijn in je nek die ook nog lijkt uit te stralen naar je rug. Maar hoe komt het precies? En wat kun je eraan doen? Wij helpen je!

Een slecht kussen als oorzaak van nekpijn

De oorzaak van die nekpijn is het te vaak aanspannen van je nekspieren tijdens het slapen zonder dat jij je daarvan bewust bent. Volgens fysiotherapeuten kan dat continue aanspannen diverse oorzaken hebben; van stress tot een verkeerd hoofdkussen. Een verkeerd hoofdkussen wil overigens niet zeggen dat dit kussen niet lekker aanvoelt. Je hoofdkussen kan bijvoorbeeld te hoog of te laag zijn, waardoor er pijn in de nek ontstaat.

 

Een slechte ondersteuning kan ook ontstaan doordat je je kussen al lang hebt gebruikt, waardoor die versleten is. Wij adviseren je hoofdkussen ongeveer iedere vijf jaar te vervangen, want door slechte ondersteuning ontstaat er snel pijn in de nek.

Wat doen tegen nekpijn na het slapen?

Wanneer je nekpijn hebt na het slapen, is het natuurlijk van belang om de oorzaak daarvan aan te pakken. Kies voor het beste hoofdkussen tegen nekklachten om te voorkomen dat de klachten zich opnieuw voordoen. Met een geschikt kussen voor nekklachten zijn je nekspieren ontspannen en zal je bij het wakker worden geen last van spierpijn hebben. Natuurlijk wil je ook weten wat je op het moment dat je de klachten ervaart kunt doen om de pijn te verminderen.

Orthopedische kussens met neksteun

Als het kussen de oorzaak is van je nekpijn, komt dat omdat het kussen niet de juiste ondersteuning biedt. Daar zijn oplossingen voor te vinden. Er zijn veel verschillende kussens verkrijgbaar. Sommige hebben zelfs een speciale neksteun, zodat jouw nekspieren zich kunnen ontspannen. Met deze orthopedische kussens is wakker worden zonder nekpijn plotseling de gewoonste zaak van de wereld.

Een orthopedisch kussen heeft een speciale vorm, waardoor het hoofdkussen nekklachten tegengaat. Je krijgt hiermee namelijk een ergonomische lighouding, die heel belangrijk is voor een goede nachtrust.

Het beste kussen voor je slaaphouding

Wanneer je op zoek bent naar het beste hoofdkussen tegen nekklachten, dan is een kussen van het merk Silvana bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Het soort kussen dat het beste bij jou past is zeer afhankelijk van je slaaphouding.

Ben je een echte buikslaper? Dan lig je eigenlijk de hele nacht met een gedraaide nek, omdat je hoofd automatisch opzij gaat om lekker te kunnen ademen. Het is dan van belang om te kiezen voor een zacht kussen.

Ben je een zijslaper, dan lig je natuurlijk op je schouder. Er ontstaat dan ruimte tussen je hoofd en het matras. Een goede opvulling en ondersteuning op dat punt is dan een noodzaak. Kies voor stevig en hoog kussen om die steun te krijgen.

Voor een rugslaper is het beste kussen afhankelijk van de kromming van je rug bij het slapen. Hoe groter de kromming, hoe hoger het kussen moet zijn. 

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.