Matrasadvies

Het vinden van een matras dat op jouw lijf is geschreven, is erg belangrijk. Ben je er nog niet uit welk matras het beste bij je past of heb je klachten en wil je weten welk matras hiervoor geschikt is?  Hier vind je antwoorden op alle vragen over matrassen.

Matrasadvies

Welk matras past bij jou?

Er is enorm veel variatie in matrassen: hard en zacht, groot en klein, dun en dik. Welke matras het best bij jou past, hangt van heel wat factoren af:

1. Je slaaphouding

Ben je een buikslaper, een rugslaper of een zijslaper? Afhankelijk daarvan heb je een andere soort matras nodig die op de juiste plaatsen ondersteuning biedt.

2. Je lichaamsbouw

Je lengte en je postuur bepalen welke afmetingen je matras moet hebben, maar ook je gewicht speelt een rol in de keuze voor een geschikte matras.

3. Fysieke klachten

Heb je vaak last van rugpijn, van allergieën of transpireer je veel als je slaapt? Sommige matrassen zijn daar beter aan aangepast dan andere.

4. Persoonlijke wensen

Heb je het snel te koud of te warm ‘s nachts? Lig je het liefst op een hard matras of net liever op een zacht matras? Je persoonlijke voorkeuren bepalen mee welke matras het best bij jou past.

 

Onze matraswijzer helpt je op weg bij de zoektocht naar het matras dat aan jouw wensen voldoet.

 

Soorten matrassen

 

Je slaaphouding, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren bepalen dus welk matras voor jou het meest geschikt is. De meest voorkomende materialen zijn koudschuim, traagschuim, pocketvering en latex.

 

  • Koudschuim matrassen bieden een stevig ligcomfort, een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie en een hoog aanpassingsvermogen.
  • Traagschuim matrassen werken drukverlagend, passen zich aan aan je lichaamstemperatuur en zijn ideaal voor wie last heeft van lichamelijke klachten.
  • Pocketvering matrassen zorgen voor een geleidelijke ondersteuning dankzij comfortabele zones, bieden een uitstekende ventilatie en hebben een lange levensduur.
  • Latex matrassen zijn soepel, zacht en rekbaar. Ze vormen zich naar je lichaam en zijn anti-allergisch.

 

Niet alleen het ligcomfort van je matras is belangrijk, ook de afmeting is van belang. Want het matras moet natuurlijk perfect op jouw bed passen. Heb je een eenpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoonsbed? Afhankelijk daarvan heb je andere afmetingen nodig.

 

Topdekmatras voor extra ligcomfort

Met een topdekmatras voorzie je je matras van een extra laagje. Een topdekmatras geeft extra ondersteuning en stevigheid en beschermt tegelijk je matras tegen vocht en vuil, wat de levensduur van je matras verlengt. Topdekmatrassen vind je in verschillende materialen, van koudschuim tot latex, traagschuim en gel. Net zoals je matras, is de keuze van je topper afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.