Dekbedovertrek linnen en katoen

4 producten

Filter
 1. Type Dekbedovertrekken
 2. Materiaal Katoen en Linnen
 1. Yellow Suite Saint-Tropez Dekbedovertrek White
  Nieuw
  Yellow Suite Saint-Tropez Dekbedovertrek White
  vanaf Special Price 99,95
 2. Yellow Suite Saint-Tropez Dekbedovertrek Sand
  Nieuw
  Yellow Suite Saint-Tropez Dekbedovertrek Sand
  vanaf Special Price 99,95
 3. Rivièra Maison Ease Dekbedovertrek White
  Nieuw
  Rivièra Maison Ease Dekbedovertrek White
  vanaf Special Price 99,95
 4. Royal Bali Dekbedovertrek
  Royal Bali Dekbedovertrek
  vanaf Special Price 119,95

4

per pagina

De voordelen van een linnen dekbedovertrek

Een linnen dekbedovertrek beschikt over vele voordelen. Zo is linnen het sterkste materiaal van alle plantaardige vezels. Het is hierdoor drie keer sterker dan katoen. Hierdoor gaat een linnen dekbedovertrek of een linnen katoen dekbedovertrek nog langer mee dan een katoenen dekbedovertrek. Het is dan ook een duurzame stof. Niet alleen omdat het lang mee gaat, maar linnen is ook een van de stoffen met de laagste ecologische voetafdruk. Een dekbedovertrek van linnen kan de warmte uitstekend reguleren. Hierdoor voelt dit dekbedovertrek heerlijk koel aan in de zomer en warmte vasthouden in de winter. Ook heeft linnen een zachte touch en wordt het door het wassen alleen maar zachter. Door de dichte structuur van linnen kunnen huisstofmijten niet binnen dringen. Het naast huisstofmijt vrij ook nog eens antibacterieel. Kortom, een linnen dekbedovertrek of een linnen katoen dekbedovertrek is het ideale overtrek.

Hoe was je een linnen dekbedovertrek?

Linnen is een stof met karakter. Door het sterke materiaal kreukt je linnen dekbedovertrek op een natuurlijke manier. Dit geeft het een luxe uitstraling. Je kunt een dekbedovertrek van linnen en katoen meestal wassen op 40 graden. Kijk hiervoor altijd goed op het waslabel, want het kan per dekbedovertrek verschillen. Hoe vaker je het overtrek wast, hoe sterker, mooier en zachter het wordt. Laat vervolgens na het wassen het linnen dekbedovertrek aan de lucht drogen. Een groot voordeel is dat je een dekbedovertrek van linnen niet hoeft te strijken. Hierdoor komt de mooie, natuurlijke look van linnen het beste tot zijn recht.

Een dekbedovertrek van linnen en katoen in diverse maten

Bij Swiss Sense vind je een dekbedovertrek van linnen en katoen in diverse maten. De meest populaire maten zijn het dekbedovertrek 140x200, het linnen dekbedovertrek 240x200 en het dekbedovertrek 240x220. De meeste dekbedovertrekken van linnen hebben daarnaast een extra lange dubbele instopstrook van 20 cm over de gehele breedte. Dit maakt een linnen dekbedovertrek geschikt voor bedden van 200 cm, 210 cm en 220 cm lang. Het gedeelte wat over je bed valt kun je vervolgens onder je matras stoppen, zodat je dekbed en overtrek niet los komen te liggen.

Het verschil tussen een linnen dekbedovertrek en een katoenen dekbedovertrek

Het verschil tussen linnen en katoen begint al bij de plant. Zo wordt linnen gemaakt van een vlasplant en katoen van een katoenplant. De vlasplant groeit in de kustgebieden van Europa, heeft weinig water nodig en er worden geen pesticiden gebruikt. De katoenplant groeit daarentegen voornamelijk in Azië, heeft veel water nodig en wordt vaak bespoten met pesticiden.

Een linnen dekbedovertrek is licht, pluisvrij en kan meer vocht opnemen dan katoen, zonder dat het overtrek zelf vochtig wordt. Daarnaast is linnen ook sterker dan katoen en gaat het hierdoor langer mee. Ook de prijs tussen een katoenen dekbedovertrek en een linnen dekbedovertrek scheelt enorm van elkaar. Een dekbedovertrek van 100% linnen is dan ook een stuk duurder dan een katoenen overtrek. Daarom vind je in ons assortiment ook dekbedovertrekken van 50% linnen en 50% katoen.