Filter sluit filters

Donzen Dekbed

2

per pagina
Filter sluit filters
Shopping Options
Afmeting
 1. 140x200
 2. 140x220
 3. 200x200
 4. 200x220
 5. 240x200
 6. 240x220
 7. 260x220
Vulling
 1. Dons
 2. Synthetisch
Uitvoering
 1. 4-seizoenen
 2. Enkel
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Dekbedden Remove This Item
 2. Vulling Dons Remove This Item

2

per pagina

Donzen Dekbedden van Swiss Sense

Heerlijk wegdromen onder een warm en comfortabel dekbed? Wie voor de keuze van een nieuw dekbed staat, heeft een aantal materialen om uit te kiezen. Een donzen dekbed is een van de mogelijkheden. Groot voordeel is dat een dekbed van dons de warmte goed vasthoudt en ook goed ventileert waardoor er minder kans is op zweten. 

Drie soorten dekbedden van dons

Nederland is van oudsher een land waar warme dekens en spreien op de bedden liggen. Jaren geleden is daar verandering in gekomen en kiezen veel mensen voor dekbedden. Het aanbod van dekbedden is onder te verdelen in het zomer dekbed, het winterdekbed en het 4-Seizoenen Dekbed. Voordat je een nieuw dekbed koopt, sta je voor een aantal keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een één- of tweepersoons dekbed, hoe groot moet het dekbed zijn en de lengte en breedte.

Dekbed van dons: anti-allergisch?

JA! alle donzen dekbedden bij Swiss Sense zijn anti-allergisch. Al onze dekbedden zijn standaard voorzien van het "Nomite" label, dit houdt in dat de tijk/hoes van het dekbed zo fijn geweven is dat de huisstofmijt geen kans heeft om binnen te dringen en zich hier dus niet in kan nestelen.

Soorten dons voor donzen dekbed

De prijs van een donzen dekbed hangt af van de hoeveelheid dons. Het percentage dons varieert in Nederland van 15 tot 95 procent. Hoe meer dons in het dekbed is verwerkt, hoe duurder het dekbed is. Een dekbed van dons moet vaak door een stomerij gewassen worden. De meeste dekbedden zijn gevuld met een combinatie van eendendons, ganzendons en eiderdons. Eendendons wordt veel gebruikt bij goedkopere dekbedden van dons. Elk soort dons heeft zijn eigen voordelen. Een dekbed van ganzendons is bijvoorbeeld lichter in gewicht. De duurste donssoort is dons van de eidereend. De vrouwtjeseend gebruikt veren uit de borst om het nest te bekleden. Dit soort dons heeft een grote isolerende werking als eigenschap en is dus zeer geschikt voor een donzen dekbed. Dekbedden van dons van de eidereend is de duurste in zijn soort.