Dekbed wol

Goed slapen dankzij een wollen dekbed

Goed slapen is enorm belangrijk. Je zit niet alleen beter in je vel na een goede nachtrust, er zijn nog heel wat andere voordelen. Wie goed slaapt, is bijvoorbeeld minder vaak ziek en staat vrolijker en positiever in het leven. Een goede nachtrust heb je niet altijd zelf in de hand, maar er zijn wel een aantal factoren die je nachtrust bevorderen. Denk maar aan een fijne slaapomgeving en een goed dekbed. Een wollen dekbed is voor veel mensen ideaal, omdat het gezellig en warm aanvoelt en tegelijkertijd heel luchtig is.

Langer en dieper slapen onder een dekbed van wol

Wol is een natuurlijk materiaal dat ademt en een temperatuurregulerende werking heeft. Het zal dus niet snel klam of benauwd aanvoelen. Onderzoek heeft aangetoond dat slapen onder wol zorgt voor een langere en diepere slaap. Wol is zacht, maar ook erg stevig. Dankzij het sterke materiaal kan je rekenen op een lange levensduur (zo’n 20 jaar!). Omdat wol een natuurproduct is, zijn dekbedden van wol bovendien een milieuvriendelijke optie. Een dekbed met wollen inhoud is dus zeker de investering waard.

Slaapproblemen? Kruip eens letterlijk onder de wol

Word jij soms badend in het zweet wakker? Een dekbed van wol kan dat probleem oplossen: wol neemt vocht op en geeft het dan weer af aan de lucht. Het materiaal kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Wie veel transpireert tijdens het slapen, heeft dankzij een wollen dekbed minder kans om door koud zweet wakker te worden. Het vermogen van wol om vocht op te nemen is ook fijn als je spierproblemen hebt. Sommige mensen met pijnlijke spieren hebben minder last van klachten dankzij een wollen dekbed. Ook als je geen slaapproblemen ondervindt, is een dekbed van wol heel geschikt om je nachtrust te verbeteren. De meest mensen die onder een wollen dekbed sliepen, willen daarna niets anders meer.

Een goede hygiëne dankzij een wollen dekbed

Naast ademend en vochtregulerend is wol ook een heel hygiënisch materiaal: het weert bacteriën en stoot vuil af. Je dekbed blijft daardoor hygiënischer dan dekbedden van synthetisch materiaal. De vochtopnemende functie zorgt er bovendien voor dat schimmels minder kans hebben om zich in het dekbed te nestelen. Een dekbed van wol kan niet in de wasmachine gewassen worden, maar het kan wel perfect behandeld worden in een stomerij.

Het hele jaar door optimaal slaapcomfort

Onder een dekbed van wol kan je het hele jaar door slapen. In de zomer werkt het vochtregulerend en verkoelend, terwijl het in de winter juist een isolerende werking heeft. De 4-seizoensdekbedden bij Swiss Sense bestaan uit twee delen. Die delen kan je op koude dagen aan elkaar bevestigen voor extra warmte. Beginnen de nachten warmer te worden? Dan kan je de dekbedden eenvoudig weer van elkaar halen. Bij Swiss Sense vind je zowel eenpersoons als tweepersoons dekbedden van wol. De eenpersoons dekbedden vind je in 140x220 en 155x220. De tweepersoons dekbedden van wol zijn verkrijgbaar in het formaat 260x220. Controleer steeds goed de afmetingen voor je een wollen dekbed aanschaft. Hulp nodig bij het kiezen? Vraag raad aan onze slaapadviseurs in een van onze winkels of via de chat.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.