Slaapkamer inrichten? Met deze 4 stappen voel je je snel thuis

Je slaapt het lekkerst in een slaapkamer waar jij je helemaal thuis voelt. Of dat nu een nieuwe plek is of jij je oude slaapkamer een make-over hebt gegeven. In deze blog delen we 4 stappen waarmee jij jouw slaapkamer in een handomdraai opnieuw inricht. Helemaal zoals jij dat wilt.

Stap 1. Kies je slaapkamerstijl

Het ontwerpen van de slaapkamer van je dromen begint met een moodboard. Hierin bepaal je welke kleuren en materialen je wilt gaan gebruiken. Laat je hierbij bijvoorbeeld inspireren door slaapkamers van anderen. Bekijk bijvoorbeeld eens deze van onze klanten

Verzamel eens wat stofstaaltjes, kleurstaaltjes en materialen die je aanspreken. Door deze materialen op een groot vel papier of stuk karton te plakken ontdek je al snel welke kleurcombinaties het beste bij jou én bij elkaar passen. Door veel dezelfde kleuren te gebruiken, zorg je voor een oase van rust en maak je van jouw slaapkamer de plek waar je volledig ontspannen.

Tip: Ben je op zoek naar stofstaaltjes voor je nieuwe bed? Deze vraag je hier gratis aan.

Stap 2. Zet je bed centraal

Je voelt je pas echt thuis in jouw slaapkamer wanneer deze ook qua indeling past bij de manier waarop jij door de ruimte beweegt. Door hier van tevoren goed over na te denken, voorkom je dat je na een tijdje weer moet gaan schuiven.

Begin met het bed, deze neemt het meeste ruimte in. Het is dus vanzelfsprekend dat deze een centrale plek in de ruimte inneemt. De deur van de kamer heb je het liefste aan de zijkant of aan het voeteneind van jouw bed; dit geeft rust wanneer je in bed ligt. Daarna ga je verder met de grote meubels, zoals de kledingkast, nachtkastjes en andere accessoires zoals een of spiegel. Een bedbank zorgt voor net dat beetje extra opbergruimte.

Stap 3. Voeg sfeerelementen toe

Door te werken met warm en indirect licht zorg je voor een fijne sfeer in de slaapkamer. Denk hierbij aan nachtlampjes, maar ook een geurkaars helpt om die ontspannen sfeer te creëren. Door te kiezen voor verschillende structuren en materialen zorg je snel voor een knus gevoel. Wissel sierkussens van fijn linnen bijvoorbeeld af met wat ruwere materialen. Dit contrast maakt de ruimte extra uitnodigend.

Laat je inspireren door stylist Sanne Pol, die van een oud schoolgebouw een uitnodigende ruimte maakte door te werken met zachte kleuren en een mix van materialen en structuren. Bekijk het hier.

Stap 4. Persoonlijke items

Een leuk beeldje dat je mee hebt genomen van vakantie of een foto waar jij een mooie herinnering aan hebt. Dit soort items maken jouw slaapkamer helemaal ‘eigen’. Een fijne geur in de slaapkamer kan ook niet ontbreken. Ontspan je volledig met jouw favoriete geur van onze Moments collectie. Maak van jouw slaapkamer de plek waar jij je helemaal thuis voelt. 

Voel jij je helemaal thuis in jouw net ingerichte slaapkamer? Deel een foto van jouw slaapkamer met #SwissSenseFriend.

Meer inspiratie nodig om van jouw slaapkamer de fijnste plek ik huis te maken? Bekijk hieronder enkele geurproducten waarmee jij jouw slaapkamer nét dat beetje extra geeft.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.