5 stappen: Hoe bouw je een fort van je bed?

Herinner jij je nog dat je als kind urenlang doorbracht in jouw zelf gebouwde fort? Spelletjes spelen, spookverhalen vertellen, een boek lezen of op de gameboy spelen. En volwassenen waren natuurlijk verboden! Ben jij nog op zoek naar iets leuks om te doen met je kinderen als ze thuis zijn? Zo bouwen jullie in vijf simpele stappen een fort in hun slaapkamer.

Stap 1: Verzamel de bouwmaterialen

Pak alle kussenslakens en dekens die je kunt vinden bij elkaar. Probeer af te wisselen met lichte en zware kussens, dit zal je straks helpen met het verstevigen van het fort. Ook meubels, zoals stoelen of nachtkastjes, kun je goed gebruiken. Gebruik meubels met verschillende hoogtes om meerdere kamers en gangen te maken.

Stap 2: Bepaal waar de muren komen

Het bed is te zwaar om even te verplaatsen, dus zet alle andere materialen in een rondje om het bed heen. Zet de stoelen met de achterkant naar het bed toe en leg iets zwaars op de zitting, zo blijven ze goed staan. Wees zo creatief mogelijk met het bepalen van de muren! Misschien kan je wel geheime tunnels maken of een extra ingang?

Stap 3: Plaats de vloer

Het moet natuurlijk wel gezellig en knus zijn in het fort. Met zachte kussens, een dekbed of fijn plaid creëer je een heerlijk zacht plekje, perfect voor een middagdutje.

Lees ook: Hét geheim voor de perfecte powernap

Stap 4: Bouw het dak

Gebruik lakens om het dak te bouwen, want deze wegen niet zo veel als dekens. Vouw de punten van het laken om de stoelen, het bedframe of probeer ze ergens anders aan vast te maken. Gebruik hiervoor, als het nodig is, wasknijpers, touw of elastiek. Door gebruik te maken van een dun laken komt er nog wat licht in je fort. Wil je juist een donker plekje creëren? Dan kan je een dekbed gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat deze dan extra goed bevestigd is.

Stap 5: Maak het gezellig

Haal de kerstverlichting van zolder en hang deze op in het fort, dit is de perfecte sfeerverlichting. Ook zaklampen zijn een must. Leg boeken en bordspelletjes neer. En vergeet niet om wat snacks in het fort neer te leggen.

Geen kinderen of ben je gewoon op zoek naar een rustig plekje om te werken? Bouw een fort voor jezelf ;-) Want je bent nooit te oud om een fijne plek te creëren om jezelf even heerlijk in terug te trekken, toch?

Lees ook: 8 tips voor een feng shui slaapkamer

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.