Een feng shui slaapkamer in 8 stappen

Wat is jouw goede voornemen? Meer aan jezelf denken, vroeger naar bed of eerder opstaan? Januari staat in het teken van goede voornemens en alles op orde zodat je als beste versie van jezelf het nieuwe jaar kunt beginnen. Je slaapkamer is dé plek waar je 's nachts helemaal tot rust komt, zodat jij de dag vol energie begint. Met fijne muziek, bijvoorbeeld uit onze Spotify playlist.

Dan kan deze maar beter helemaal in balans zijn. Dat doe je door je slaapkamer feng shui in te richten. In deze blog lees je hoe.

Feng shui: wat is dat?

Feng shui is een Chinese leer waarin de wisselwerking tussen Yin en Yang centraal staat. Alles is verbonden door energiestromen en heeft daarom invloed op de relatie tussen mensen en hun leefomgeving. Wanneer Yin en Yang in balans zijn, beïnvloeden de energiestromen jouw leven op een positieve manier.

Door je slaapkamer volledig feng shui in te richten, breng je energie terug op plekken waar een gebrek is aan positieve energie of zet je negatieve energie om in positieve energie. Zo wordt harmonie gecreëerd, wat zorgt voor meer balans en een betere nachtrust.

Met deze tips creëer je een feng shui slaapkamer

1. Rust, reinheid, regelmaat staat centraal. Zorg er daarom voor dat je slaapkamer schoon en opgeruimd is. Wees niet bang om spullen weg te gooien die je niet nodig hebt. Meer ruimte zorgt ervoor dat positieve energie niet wordt geblokkeerd en je een positiever gevoel krijgt wanneer je je in jouw slaapkamer bevindt.

2. Let goed op het inrichten van je slaapkamer. Ga het liefst voor meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen in natuurlijke kleuren. Dit zorgt voor eenheid met de natuur en daarmee positieve energiestromen. Plaats je meubels zo dat je deur helemaal open kan en niet geblokkeerd wordt. Dit is de plek waar positieve energie je slaapkamer binnenkomt. 

3. Kies je een nieuw bed? Ga dan voor een boxspring met hoofdbord, bij voorkeur gemaakt van gestoffeerd hout. Je hoofd heeft tijdens de nacht een goede bescherming nodig. Daarom kun je je bed ook beter niet voor een raam plaatsen. Ga bij voorkeur voor een boxspring met hogere pootjes, zodat de energie rond je bed kan circuleren.

4. Eén van de meest bekende tips bij het inrichten van een feng shui slaapkamer, is de slaaprichting. Plaats je bed in zo'n richting dat je deur zichtbaar is, maar plaats deze er niet tegenover. Dan wordt de doorstroom van positieve energie namelijk geblokkeerd. Is je deur niet zichtbaar wanneer je in je bed ligt? Maak dan gebruik van spiegels. Houd daarnaast de ruimte rondom je bed zo veel mogelijk vrij.

5. Ga voor symmetrie. Plaats daarom naast je bed twee dezelfde nachtkastjes met het liefst dezelfde nachtlampjes met zacht licht. De slaapkamer is een vrouwelijke ruimte, dus vraagt deze om zachte lichtpunten. 

6. Met de juiste kleur op de muren creëer je direct harmonie en balans in je slaapkamer. Welke kleuren je het beste kan kiezen? Ga voor neutrale en rustgevende tinten, maar wissel af tussen koele en warme kleuren. Te veel koele kleuren geven een onbehagelijk gevoel en te veel warme kleuren zorgen voor onrust.

7. Plaats niet te veel planten in je slaapkamer. Hoewel ze zorgen voor meer zuurstof, zijn het ook dragers van actieve energie. Dit terwijl je slaapkamer op de eerste plaats een plek van rust moet zijn. Ga daarom voor maximaal twee planten en plaats ze niet op je nachtkastje. 

8. Heb je dierbare accessoires waar je blij van wordt? Plaats deze dan zo dat ze zichtbaar zijn wanneer je uit je bed stapt. Zo geef je je humeur direct een boost in de ochtend en begin jij de dag zoals jíj dat wilt.

Is jouw slaapkamer al feng shui ingericht?

Wil je meer tips om van je slaapkamer jouw droomslaapkamer te maken? Lees dan hier onze blogs.

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.