Duurzaam dekbed

Een dekbed gemaakt van natuurlijke materialen

Wil jij slapend bijdragen aan een duurzame toekomst? Ga dan voor een dekbed gemaakt van natuurlijke materialen. Duurzaamheid staat steeds meer centraal. Dit zie je terug in de opkomst van duurzamere woningen en energiezuinige oplossingen in huis. Alleen in de slaapkamer wordt hier vaak nog geen rekening mee gehouden. Maar daar kan nu verandering inkomen door de aanschaf van een duurzaam dekbed .

Ontdek onze eco-vriendelijke dekbedden collectie

Bij Swiss Sense vind je een groot assortiment aan dekbedden, waaronder nu ook eco-vriendelijke dekbedden. In ons assortiment van duurzame dekbedden vind je dekbedden met een vulling van 100% gerecyclede plastic PET-flessen en dekbedden gevuld met 70% gerecycled eenden- en ganzendons en 30% gerecycled eenden- en ganzen veertjes.

Duurzaam dekbed van gerecycled dons en veertjes

Een van onze duurzame dekbedden heeft een vulling van 70% gerecycled eenden- en ganzendons en 30% gerecycled eenden- en ganzen veertjes. Van dit type dekbed hebben we een enkele en een 4-seizoenen uitvoering. Ook de tijk is gemaakt van 100% biologisch katoen. Doordat alleen het beste dons en de beste veertjes worden hergebruikt en de tijk gemaakt is van duurzaam geteeld katoen, kun je dit dekbed beschouwen als een duurzaam dekbed.

Gerecyclede plastic PET flessen

Gebruikte en weggegooide plastic PET flessen vormen de basis van onze eco-vriendelijke dekbedden. De plastic PET flessen worden verzameld en vervolgens versnipperd tot kleine plastic vlokken. Vervolgens wordt het omgesmolten tot zijdezachte vezels. De vullingen worden vervolgens gemaakt uit meerdere lagen zijdezachte vezels voor uitstekende warmte-isolatie en ventilatie. Vervolgens komt er een tijk (cover) om de vulling die gemaakt is van dezelfde vezels of van BCI katoen (Better Cotton Initiative).

Verkrijgbaar in diverse afmetingen en warmteklasse

Onze eco-vriendelijke dekbedden zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Van een 1-persoons dekbed , 2-persoons dekbed tot aan een lits-jumeaux dekbed . Ook zijn deze dekbedden verkrijgbaar in diverse warmteklasse. Hoe hoger de warmteklasse, hoe dunner de vulling van het dekbed. De duurzame dekbedden zijn verkrijgbaar in een enkel dekbed en een 4-seizoenen dekbed . Met een 4-seizoenen dekbed heb je twee dekbedden die je los van elkaar kunt gebruiken, maar ook aan elkaar kunt bevestigen in de winter. Daarnaast vind je ook eco-vriendelijke dekbedden die uit één gedeelte bestaan. Deze hebben over het algemeen warmteklasse 3 en zijn daardoor ook vrijwel het gehele jaar te gebruiken.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.