2 persoons dekbed

Slaap lekker knus onder een tweepersoons dekbed

Is je beddengoed toe aan vervanging? Om de paar jaar je 2 persoons dekbed vervangen is wel zo goed voor een gezonde nachtrust. Veel mensen geven de voorkeur aan twee losse eenpersoons dekbedden, anderen kiezen voor een dekbed van 200x200 cm, waar je knus met z’n tweetjes onder kunt slapen. De collectie bij Swiss Sense omvat tweepersoons dekbedden van verschillende materialen. We helpen je graag bij het kiezen van jouw ideale dekbed!

Waaraan voldoet een goed 2 persoons dekbed?

Bij een dekbed is het belangrijkste dat het vocht absorberend is. Tijdens je slaap verlies je namelijk meer vocht dan je denkt: ongeveer een halve liter. Tegelijkertijd moet je dekbed een ademende werking hebben en voldoende ventilatie bieden, zodat je lichaam niet te warm wordt. Het materiaal waarvan je tweepersoons dekbed is gemaakt, kan daarbij een grote rol spelen. Dekbedden zijn gemaakt van dons, wol of van synthetisch materiaal. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van je eigen voorkeur en van de vraag of je last hebt van allergieën.

Dons, wol of synthetisch?

Een tweepersoonsdekbed met een vulling van dons is erg populair. Deze dekbedden zijn licht van gewicht, houden je warm tijdens koude winternachten en koel tijdens de zomermaanden. Let bij een donzen dekbed op de kwaliteit van het tijk, het omhulsel, goed is. Een te lage dichtheid zorgt ervoor dat de veertjes eruit komen. Wol is populair vanwege de vochtopname. Hierbij is ook het vulgewicht bepalend voor de warmte van het dekbed. Een dekbed met een vulling van synthetische vezels is vaak goedkoper en heeft veelal anti-allergene eigenschappen. Ze zijn goed wasbaar; dekbedden van andere materialen moeten vaak chemisch worden gereinigd. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van je eigen voorkeur.

Overweeg eens een 4 seizoenen dekbed

Bij een nieuw 2 persoonsdekbed is ook de warmteklasse van belang. Alle dekbedden zijn verkrijgbaar als 4-seizoenendekbed. Dit bestaat uit een dikker deel en een dunner deel. Je kunt ze tijdens echt koude winterperiodes aan elkaar vastmaken. Voor de lente en herfst kun je het dikkere deel gebruiken en tijdens de zomer slaap je onder het dunne deel, als je graag onder iets slaapt. Daarnaast zijn alle dekbedden verkrijgbaar in de afmetingen 200x200 en 200x220. Deze laatste maat wordt aanbevolen voor mensen van 1.85 meter of langer.

Kies jouw ideale dekbed bij Swiss Sense

Bij een nieuw tweepersoonsdekbed hoort natuurlijk een nieuw dekbedovertrek en misschien een nieuw hoofdkussen. Bij Swiss Sense kun je je complete slaapkamer samenstellen, van boxspring tot nachtkastje en bedlampjes. Je vindt bovendien regelmatig een aantrekkelijke aanbieding, bijvoorbeeld 3 halen, 1 betalen. Bekijk de collectie bij Swiss Sense en kies jouw ideale dekbed. Daarmee geniet je weer jarenlang van een heerlijke nachtrust!

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.