Checklist: Is jouw slaapkamer al compleet?

Je komt het meest tot rust in een slaapkamer die jou op het lijf geschreven is. Een plek waar je je thuis voelt en helemaal jezelf kunt zijn. Hoe ziet die eruit? Een fijne en persoonlijke slaapkamer is namelijk meer dan alleen een fijn bed. Het gaat ook om de stijl, beddengoed en accessoires die perfect bij je passen. 

In deze blog geven wij je een checklist met 10 onderdelen om jouw slaapkamer compleet te maken. Van boxspring tot accessoires.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

1. Een fijn bed 

Heel vanzelfsprekend, want je bed natuurlijk hét middelpunt van je slaapkamer. Maar welke kies je? Kies je voor een boxspring of ga je toch voor een bedframe met matrassen?

2. Mooie nachtkastjes 

Naast een mooi bed, mogen nachtkastjes niet ontbreken. Niet alleen vanwege praktische redenen... want waar laat je anders je lampje, boek of glas water? Maar ook omdat het er érg mooi uitziet. In onze collectie hebben we verschillende nachtkastjes in dezelfde stof of houtkleur als de bedden. Of je kiest juist voor een contrasterende kleur!

3. Molton en hoeslaken 

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je bed en matrassen. Een molton en hoeslaken mogen daarom niet ontbreken. Je verliest tijdens het slapen namelijk zo’n anderhalve (!) liter vocht per nacht. Zonder het hoeslaken zou dit meteen in je matras trekken. Brr!

4. Dekbed 

Om het fijnste en warmste plekje in huis te creëren is een dekbed essentieel. Lekker luchtig of juist zwaar, dik, wat dunner of gemaakt van dons? Met een ruim aanbod is er altijd eentje die perfect bij je past.

5. Hoofdkussens

En dan het hoofdkussen. Een onderdeel waarbij veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Je hebt vast een voorkeur voor hoog of laag en hard of zacht. Maar hoe dan verder? Met onze kussenwijzer vind je in een paar simpele stappen snel jouw perfecte kussen. 

6. Dekbedovertrek 

Effen of een print, felle kleuren of neutrale tinten. Dekbedovertrekken zijn er in alle soorten en maten! Dus kies jouw favoriet en maak van jouw bed het fijnste én mooiste plekje in huis!

7. Nachtlampjes 

Nachtlampjes mogen niet ontbreken in de slaapkamer. Niet alleen om 's avonds nog even een paar bladzijdes uit je favoriete boek te lezen, maar ook wanneer je tijdens de donkere winterdagen vroeg wakker wordt. 

8. Sierkussens 

Misschien wel het leukste onderdeel: de styling! Mooie sierkussens mogen dan ook niet ontbreken. Niets fijner dan op een koude winterdag weg te kruipen in een zacht nestje met veel kussens, toch?

9. Plaid 

Plaids zijn ideaal om tijdens koude winternachten over je heen te trekken. Nét dat extra laagje. En ben je niet zo'n koukleum, dan ligt het er ook nog eens heel stijlvol bij. 

10. Accessoires 

Niets zo ongezellig als een kille slaapkamer! Maak daarom gebruik van accessoires om je slaapkamer helemaal af te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke geurkaars, geurstokjes of diffuser met geuroliën om jouw dag ontspannen af te sluiten en vol energie te beginnen?

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.