Budgetproof tips om jouw slaapkamer te restylen

Vintage, romantisch met veel tierlantijnen of juist strak en modern. Iedere smaak is anders en dus ook iedere slaapkamer! Dit klinkt heel simpel, maar helaas is het (her)inrichten van je slaapkamer niet altijd even gemakkelijk.

Heb jij bijvoorbeeld niet de tijd of het budget om jouw slaapkamer een nieuwe look te geven? In deze blog geven we een paar budgetproof tips om jouw slaapkamer snel een nieuwe look te geven. Want het restylen van je slaapkamer hoeft heus geen fortuin te kosten.

Luxe hotelbed

Wie droomt er nu niet van een weelderig en luxueus bed? Zo eentje waarbij je je iedere avond en ochtend in een vijfsterrenhotel waant. Duur, denk je waarschijnlijk. Maar dit hoeft niet zo te zijn! Met een verzameling leuke sierkussens en een fijn, warm plaid op je bed geef je jouw bed deze warme en royale hotellook! Kies voor kussens en plaids met dezelfde tinten in verschillende stoffen en materialen. Dit zorgt voor een mooi geheel!

Een likje verf

Je hoeft echt niet al je spullen te vervangen om je slaapkamer een nieuwe look te geven. Door de omgeving aan de passen, zie je jouw “oude” meubels opeens op een heel andere manier. Dus wat nou als je jouw slaapkamermuur van een nieuw en fris laagje verf voorziet? Je slaapkamer krijgt dan meteen een heel andere uitstraling! Extra leuk om deze kleur vaker in je slaapkamer terug te laten komen. Heb je nog oude fotolijstjes liggen? Verf deze dan ook in de muurkleur. Dat staat leuk op je nachtkastje!

DIY: Bloemen en planten als decoratie

Niets fleurt je slaapkamer op als een mooie bos bloemen. Helaas zie je jouw dure bos bloemen vaak na een paar dagen alweer verdorren. Zonde en niet écht budgetproof. Maar heb je er al eens aan gedacht om de bloemen te drogen? Een duurzame manier om langer van je bloemen te genieten en budgetproof optie om je slaapkamer een leuke uitstraling te geven. Bloemen drogen doe je als volgt:

 

Wat je nodig hebt is een stapel dikke boeken, vloeipapier, kranten, tape en natuurlijk bloemen. Leg allereerst een krant op één van de bloemen met daarop een velletje vloeipapier. Verspreid de bloemen over dit papier en plak ze vast met tape. Leg er weer een stuk vloeipapier op, een krant en nog een aantal boeken. Even wachten en klaar! In een fotolijstje past deze decoratie perfect op jouw nachtkastje of aan je muur.

Zo zie je: je hebt heus geen groot budget nodig om jouw slaapkamer een nieuwe look te geven. Heb jij ook nog een goede tip? Laat het ons weten in de reacties!

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.