Beschermhoes hoofdkussen

1 producten

Filter sluit filters
Filters
Type
  1. Kussenslopen
  2. Moltons
Materiaal
oplopend
Filter
  1. Type Kussenslopen
  2. Materiaal Waterdicht
  1. B-Sensible Waterdichte Beschermer Kussensloop
    B-Sensible Waterdichte Beschermer Kussensloop
    vanaf Special Price 18,95
    100%

1

per pagina

Waarom een beschermhoes voor je hoofdkussen?

Een kussensloop gebruiken we allemaal, maar om je hoofdkussen voldoende te beschermen, voorzie je bij voorkeur ook een kwalitatieve beschermhoes of molton kussensloop die je onder je gewone kussensloop aanbrengt. Op die manier bescherm je je hoofdkussen optimaal tegen vocht, bacteriën, huisstofmijt en andere ongewenste invloeden. Ook bij allergieën is zo’n beschermhoes geen overbodige luxe. Een beschermhoes heeft m.a.w. geen decoratieve functie maar is vooral functioneel. De kussensloop die je er omheen doet, zorgt voor het decoratieve aspect én geeft nog eens extra bescherming.

 

De ideale beschermhoes voor je hoofdkussen: waterdicht en toch ventilerend

Tijdens het slapen verliezen we vocht, en dat belandt ook op je hoofdkussen. Om te vermijden dat het rechtstreeks in je hoofdkussen terecht komt, kies je het beste voor een waterdichte beschermhoes of molton die toch de nodige ventilatie toelaat. Een veelgebruikt materiaal voor beschermhoezen is Tencel, een duurzame vezel die gemaakt wordt van houtpulp, afkomstig van eucalyptusbomen. Tencel absorbeert 50% meer vocht dan katoen en droogt sneller, vandaar deze keuze.

 

Zo was je de beschermhoes voor je hoofdkussen

Net zoals je je kussenslopen regelmatig wast, steek je ook je beschermhoes regelmatig in de wasmachine. Kijk eerst altijd na op het wasvoorschrift op hoeveel graden je de beschermhoes mag wassen en kies de hoogst mogelijke temperatuur. Bij veel beschermhoezen is dat 90 graden, waardoor alle mogelijke bacteriën, schimmels of andere ongewenste indringers zonder problemen verwijderd worden. Door je hoes nadien te drogen in de droogkast, ben je helemaal zeker dat je beschermhoes weer helemaal netjes en kiemvrij is. Zo slaap je weer -letterlijk- op beide oren.

 

Wat je nog meer kan doen om je slaapkamer hygiënisch te houden

Je ziet het niet altijd met het blote oog, maar je slaapkamer kan een bron zijn van allerlei ongewenste gasten, zoals huisstofmijt, bedwantsen, bacteriën en schimmels. Gelukkig kan je zelf heel wat doen om je slaapkamer zo hygiënisch mogelijk te houden. Elke dag verluchten, bijvoorbeeld. Zo krijgt het vocht dat je ’s nachts verliest de kans om overdag te verdampen. Plooi ook altijd je dekbed terug naar het voeteinde van je bed. Zorg daarnaast voor voldoende daglicht, want huisstofmijten houden niet van zonlicht.

 

Nog meer hygiënetips

Maak er ook een goede gewoonte van om je dekbedovertrek en kussenslopen regelmatig te wassen. Een keer per week is ideaal. Vergeet ook niet je matrasbeschermer of molton en je hoofdkussens regelmatig in de wasmachine te steken. Tot slot is het verstandig om je slaapkamer opgeruimd en netjes te houden: laat geen kleren of andere spullen rondslingeren en loop regelmatig eens langs met stofzuiger en de dweil. Vergeet vooral de zone onder je bed niet, want dat is waar vuil en stof zich het meeste ophopen.