Kapok kussen

productCardIconAltVormbaar:
productCardIconAltVentilatie:
productCardIconAltSlaaphouding:
Alle slaaphoudingen

Kapok kussens bij Swiss Sense

Comfortabel slapen op een hoofdkussen dat bij jou past is net zo belangrijk als een goed matras. Ben je op zoek naar een stevig, flexibel en verkoelend hoofdkussen dat weinig onderhoud vraagt en zacht is van prijs? Dan is een hoofdkussen met een kapokvulling een goed idee. Kapok is een natuurlijk en verantwoord materiaal dat bekendstaat voor zijn natuurlijke vocht- en warmteregulatie. De holle kapokvezel isoleert niet alleen uitstekend, het biedt ook prima slaapcomfort omdat het luchtig, veerkrachtig en tegelijkertijd zijdezacht aanvoelt. Bij Swiss Sense vind je kwalitatieve kapok kussens voor elke slaaphouding en aan eerlijke prijzen.

De voor- en nadelen van een kapok hoofdkussen

Natuurlijk en milieuvriendelijk

Kapok is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. Het is een zachte, op watten lijkende stof, afkomstig van de kapokboom. De meeste kapokbomen groeien in het wild, vooral in Indonesië. Er hoeven dus geen plantages voor aangelegd te worden. De kapokvezels worden - net als katoen - meervoudig gekamd. 

Hygiënisch en ventilerend

Omdat rond de vezels van nature een wasachtig anti-allergisch en bacteriewerend laagje zit, blijven hoofdkussens met kapokvulling lang schoon en fris. Verder is kapok van nature vochtregulerend, ademend en verkoelend. Ideaal voor tijdens warme zomernachten of als je het snel warm hebt. 

Prima ligcomfort

Kapok is veel lichter dan katoen en steviger dan dons. Het is een heel veerkrachtig materiaal dat goed opgeschud kan worden en makkelijk bijgevuld kan worden met losse kapok. 

Niet wasbaar

Een nadeel van kapok? Een kapok kussen kan je niet wassen, want dan verdwijnt de waslaag om de vezels. Door je kussen vaak te luchten en op te schudden hou je het langer fris en hygiënisch. Transpireer je veel ‘s nachts? Dan kan een extra kussensloop een oplossing bieden.

Allergieën

Heb je last van huisstofmijtallergie? Dan is een kapok hoofdkussen geen goed idee. Omdat kapok een natuurlijk materiaal is, is het immers gevoeliger voor huisstofmijt. Neem een kijkje bij de anti-allergische kussens voor een hoofdkussen dat bij jou past.

Een goed hoofdkussen voor ideaal slaapcomfort

Een goed hoofdkussen heeft een grote invloed op je nachtrust. Met een goed hoofdkussen dat is aangepast aan jouw wensen, slaap je rustig en word je ‘s morgens fris wakker zonder nek- of spierklachten. Net als een matras is het juiste hoofdkussen een heel persoonlijke kwestie. Slaap je op een vrij hard matras? Dan heb je nood aan een steviger hoofdkussen. Natuurlijk verschilt ook de slaaphouding van persoon tot persoon, net zoals de ideale slaaptemperatuur en gevoeligheid voor allergieën. Bij Swiss Sense vind je hoofdkussens met verschillende vullingen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. 

Hoofdkussens in verschillende materialen

Heb je het gevoel dat kapok niet volledig bij jouw slaapwensen past? Misschien is een hoofdkussen van traagschuimlatexdons of een synthetisch hoofdkussen jou dan wel op het lijf geschreven. De meeste kussens uit de collectie bij Swiss Sense vormen zich naar je lichaam en voelen lekker warm aan. Sommige kussens zijn ideaal voor zij- of rugslapers, andere zijn dan weer volledig aangepast voor buikslapers. Benieuwd welk hoofdkussen het best bij jou past? Raadpleeg de kussenwijzer of kom langs in een van onze winkels voor professioneel advies.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.