Hoeslaken voor matrassen

Hoeslakens voor alle type matrassen

Bij Swiss Sense vind je hoeslakens voor alle type matrassen. Hoe dik of dun, breed of smal je matras ook is. Bescherm jouw matras met een bijpassend en een molton , zodat je nog langer van je matras kunt genieten. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, materialen en kleuren.

Welke maat hoeslaken heb je nodig voor jouw matras?

De maat van het hoeslaken dient even lang en breed te zijn als de lengte en breedte van je matras. Weet je de afmetingen van je matras niet? Dan raden we je aan om dit eerst goed op te meten. Meet ook altijd de hoogte van je matras op, dus eigenlijk hoe dik deze is. Je wilt tenslotte dat het hoeslaken perfect om jouw matras past.

Je hebt namelijk ook matrassen van 7 tot 15 cm hoog. Dit zijn vaak topmatrassen die je bovenop een matras ligt. Hiervoor zijn er speciale topper hoeslakens . Een regulier matras heeft eerder een hoogte tussen de 20 en 30 cm. Meet daarom altijd de dikte van je matras goed op en bekijk welk type hoeslaken geschikt is voor jouw matras.

De meest populaire afmetingen voor een matras hoeslaken zijn:

1-persoons hoeslaken: 90x200 | 120x200 | 140x200 |

2-persoons hoeslaken: 160x200 | 180x200 | 200x200

Natuurlijk beschikken we ook over andere afmetingen en hoeslakens met een lengte van 210 of 220 cm.

Welk materiaal hoeslaken past bij jou?

Een hoeslaken voor een matras kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Kies daarom het materiaal wat bij jouw wensen past. Zo heb je de keuze uit hoeslakens gemaakt van jersey, jersey lycra, bamboe katoen en katoen percale.

Jersey hoeslakens

Een jersey hoeslaken is gemaakt van 100% katoen. Het kent dan ook de fijne eigenschappen van katoen: ademend en vochtregulerend. Bij een jersey hoeslaken worden de katoen garen gebreid in plaats van geweven. Hierdoor wordt het hoeslaken rekbaarder en elastischer.

Jersey lycra hoeslakens

Een jersey lycra hoeslaken bestaat voor 96% uit katoen en voor 4% uit lycra. De katoengaren worden hierbij ook gebreid. Om ervoor te zorgen dat het hoeslaken nóg elastischer wordt, wordt er lycra gebruikt.

Bamboe hoeslakens

Een bamboe hoeslaken bestaat voor het grootste gedeelte uit bamboe gecombineerd met katoen. Het is het ideale hoeslaken voor diegene die het ‘s nachts snel warm hebben. Natuurlijk is het ook ideaal tijdens warme zomernachten. Het materiaal voelt heerlijk fris en verkoelend aan. Het is verder een antiallergisch-, antibacterieel- en anti-huisstofmijt hoeslaken.

Katoen percale hoeslakens

Een katoen percale hoeslaken is gemaakt van 100% katoen en kent ook de fijne eigenschappen. Bij dit type hoeslaken worden er meer en fijnere katoen draden gebruikt. Hierdoor wordt het hoeslaken zachter, gladder en koeler aan.

Bestel je matras hoeslaken eenvoudig online

Weet je niet zeker welk type hoeslaken het beste bij jou past? Dan kun je altijd een persoonlijk slaapadvies vragen aan onze slaapexperts. Dit kan zowel online als in de winkel. Op onze website vind je het grootste aanbod aan matras hoeslakens. Bestel jouw nieuwe hoeslaken eenvoudig online en je hebt hem vaak al binnen enkele dagen in huis.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.