Wat doe je tegen een kater? 5 tips om de dag door te komen

Dagenlang feesten en ongezond eten. Dat is carnaval! Maar na de tweede of derde dag begint de hoeveelheid alcohol bij veel mensen zijn sporen na te laten en word je wakker met een kater. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus drink altijd met mate. Mocht je nou toch te diep in het glaasje hebben gekeken, hoe zorg je er dan voor dat je de carnaval overleeft? Wij geven je vijf tips om de dag door te komen.

Tip 1: Draai je nog een keer om

Zoals het een echte carnavalsliefhebber betaamt, zou je om 11.11 uur weer klaar moeten staan om een nieuwe (carnavals)dag in te luiden. Maar vergeet niet dat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Het helpt dan om je nog even om te draaien en verder te slapen. Slaap is immers het beste medicijn.

Tip 2: Nog meer drinken

Vergeet niet om voor het slapengaan en ’s ochtends als je wakker wordt een glas water te drinken. Want je kunt wel denken dat je na een avond borrelen genoeg vocht binnen hebt gekregen, maar juist het tegenovergestelde is waar. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit. 

Extra tip: doe er wat citroensap bij. De vitamine C voert namelijk de gifstoffen in je lichaam af. Niet zo’n fan van citroen? Dan kun je ook kiezen voor kokoswater. Is je maag erg onrustig? Dan kan Cola (Light) wonderen doen. Dit is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar volgens veel mensen werkt het!

Lees ook: Alcohol en slapen, hoe zit het nu eigenlijk?

Tip 3: Opfrissen

Na een dagje carnaval ruik je waarschijnlijk naar een combinatie van alcohol, zweet en rook. Dit heeft geen positief effect op hoe je je voelt. Spring daarom de douche in! Wissel af met koud en warm water en je zult je meteen wat beter voelen.

Tip 4: Eet een banaan

Bananen bevatten veel magnesium, waardoor je bloedvaten ontspannen. Daarnaast kan het ook helpen tegen een geïrriteerde maag, hoofdpijn en het brengt je suikerspiegel weer op niveau. Een banaan bevat ook veel kalium en dit helpt de alcohol te bestrijden. Kiwi’s, eieren, honing en wortelen staan ook op het lijstje ‘wat te eten met een kater’ (niet allemaal door elkaar natuurlijk). Hoewel je vaak hunkert naar een vette hap, is het toch beter om dit en pittig eten zo veel mogelijk te vermijden.

Lees ook: Eten en slapen, hoe zit het nu eigenlijk?

Tip 5: Ga naar buiten

Een frisse neus halen, daar knap je van op! Schijnt het zonnetje? Neem dan wel een zonnebril mee, want het felle licht kan de hoofdpijn versterken. 

Wat is jouw ultieme tip tegen een kater?

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.