Queensize bedden

Queensize bedden

Het queen size bed, waar komt de term vandaan?

Het queensize bed was voorheen een kingsize bed en vervolgens kwam er een kleinere variant genaamd het queensize bed. Men zegt dat de kingsize en queensize bedden zijn ontstaan in de zeventiende eeuw. Deze eeuw werd ook wel de eeuw van de grootse helden genoemd.  Het is de tijd van de Franse koning Louis XIV die eigenaar was van een groot aantal luxe bedden met fluwelen gordijnen en gouden borduulsels. Het eerste grote luxe bed, kingsize werd dan ook naar hem vernoemd. Na het kingsize bed volgde het queen size bed, wat dezelfde luxe uitstraling had, maar dan een formaat kleiner was. 

Queen size bed afmetingen

Een queensize boxspring heeft in Nederland normaliter de afmeting van een tweepersoons bed met als breedte 160 centimeter en minimaal 200 centimeter lengte. Hiermee is het groter dan de gemiddelde boxspring voor twee personen, maar kleiner dan de kingsize boxspring. Er worden diverse afmetingen gehanteerd bij Queensize bedden. Zo zijn de queen size bedden in Engeland en Ierland vaak kleiner dan een queensize bed in Nederland. Hiernaast is een kingsize bed in Engeland meestal even groot als de Amerikaanse queensize bedden. 

merken queensize boxspring

Wat is het verschil tussen queensize en kingsize?

Een queensize boxspring is 160 centimeter breed en een kingsize boxspring is 180 centimeter breed. Dit is het grootste verschil tussen een queensize en kingsize bed. Deze afmetingen zijn groter dan de gemiddelde afmetingen van een tweepersoons bed. De lengtemaat van een queensize- en kingsize bed komen wel overeen. Deze varieren vaak van 200 tot 220 centimeter lengte. Naast dat de afmeting van een queensize bed afwijkt, is ook de prijs vaak lager dan kingsize bedden. 

Als je SwissSense.be gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht