Het belang van een goede 2 persoons matras

De kwaliteit van je nachtrust bepaalt ook je levenskwaliteit. Daarom is de keuze van je 2 persoons matras zo belangrijk. Een goede matras geeft de juiste ondersteuning op de plaatsen waar jouw lichaam dat nodig heeft. En omdat ieder lichaam uniek is, heeft iedereen andere behoeften. Daarom hebben we bij Swiss Sense een uitgebreide keuze aan 2 persoons matrassen, zodat jij en je partner de geschikte matras vinden die perfect past bij jullie slaapwensen.

Welke types 2 persoons matrassen zijn er?

De meest gekochte matrastypes zijn koudschuim matrassen, traagschuim matrassen en pocketvering matrassen. Koudschuim matrassen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en staan bekend voor hun goede ventilatie en lange levensduur. Traagschuim matrassen vormen zich naar je lichaam en werken drukverlagend, waardoor ze zeer geschikt zijn voor mensen met fysieke klachten. Pocketvering matrassen zijn vaak voorzien van comfortzones om de drukpuntbelasting te verminderen en zijn voorzien van een goede ventilatie.

Hoe vind je de juiste 2 persoons matras?

Er zijn heel wat verschillende soorten 2 persoons matrassen. Daarom is het belangrijk om jezelf de juiste vragen te stellen bij het maken van je keuze. Wat is je slaaphouding? Ben je lang of eerder kort van gestalte? Heb je het ’s nachts snel warm of eerder koud? Heb je bepaalde lichaamsklachten waarmee rekening moet worden gehouden? Om je op weg te helpen bij het maken van je keuze, hebben we een handige tool: de matrassenwijzer. Door een paar slimme vragen te beantwoorden kunnen wij je de juiste matrassen voorstellen.

In welke afmetingen zijn 2 persoons matrassen beschikbaar?

Er zijn diverse afmetingen mogelijk voor jouw 2 persoons matras. Heb je een eerder kleine slaapkamer, dan is matras 140x200 een uitstekende optie. Dit is de kleinste maat voor een 2 persoons matras. Wanneer je wat meer ruimte wilt, kies je voor een breedte van 180 cm of 200 cm. Ook in de lengte zijn er meerdere mogelijkheden: 200, 210 of 200 cm.

Wat is de levensduur van mijn 2 persoons matras?

De levensduur van een matras is sterk afhankelijk van het type. Koudschuim en pocketveren matrassen staan bekend voor hun langere levensduur. Hoe lang je van je matras kunt genieten, hangt echter ook af van de manier waarop jij je matras onderhoudt. Door je matras regelmatig en op de juiste manier te reinigen, voorkom je slijtage en krijgen schimmel, huisstofmijt en ander ongedierte geen kans. Tips om je matras te reinigen lees je hier.

Populaire modellen

 1. Gazella Breeze I Pocketvering Matras 1+1 gratis
  Gazella Breeze I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 629,-
 1. AEROMAX Polaris Matras 1+1 gratis
  AEROMAX Polaris Matras
  vanaf Special Price 1.309,-
 1. Rhythm Time Matras 1+1 gratis
  Rhythm Time Matras
  vanaf Special Price 1.659,-