Donzen Dekbed

Donzen Dekbedden van Swiss Sense

Heerlijk wegdromen onder een warm en comfortabel dekbed, wie wil dat nou niet? Wanneer je een nieuw dekbed wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende materialen. Één van de mogelijkheden is een donzen dekbed. Dit type dekbed is verkrijgbaar in drie soorten, namelijk het zomerdekbed, het winterdekbed en het 4-seizoenendekbed. Dons heeft als voordeel dat het zeer goed de warmte vasthoudt en ventilerend is. Daardoor zal je minder last hebben van zweten tijdens het slapen.

Is dons anti-allergisch?

Alle donzen dekbedden uit de collectie bij Swiss Sense zijn anti-allergisch. Een aantal modellen heeft bovendien het "Nomite" label. De dekbedden met dit label hebben een tijk die zo fijn geweven is, dat huisstofmijt niet de mogelijkheid heeft om het dekbed in te kruipen en zich daar in te nestelen. Dit is niet alleen prettig voor mensen met een allergie, maar ook voor mensen zonder allergie. Vanuit hygiënisch oogpunt is het namelijk beter als er geen huisstofmijt in je dekbed zit.

Verschillende soorten dons

Het percentage dons dat in een dekbed zit varieert in Nederland van 15 tot 95 procent. De prijs van een donzen dekbed is afhankelijk van dit percentage. Is het percentage dons dat in het dekbed zit hoog? Dan is ook de prijs van het dekbed hoger. Zit er juist wat minder dons in het dekbed? Dan is de prijs voor het donzen dekbed een stuk lager. Veel dekbedden van dons kunnen door een stomerij gewassen worden. Echter kun je in sommige gevallen je donzen dekbed ook zelf wassen. Lees daarom altijd goed het waslabel van je dekbed. Ben je nieuwsgierig hoe je precies je dekbed wast? Lees dan ook onze adviespagina over het wassen van dekbedden.

De meeste dekbedden zijn gevuld met een combinatie van eendendons, ganzendons en eiderdons. Deze soorten dons hebben elk hun eigen voordelen. Eendendons wordt voornamelijk gebruikt bij goedkopere dekbedden. Dons van ganzen is vrij licht van gewicht. De duurste soort dons is de dons van de eidereend. Eiderdons heeft namelijk de beste isolerende werking. Dit maakt eiderdons dan ook uitermate geschikt voor dekbedden.

Onderhoud

Voor een langere levensduur is het aan te raden donzen dekbedden dagelijks te luchten en op te schudden in tegengestelde richting van het label om te voorkomen dat de vulling verschuift.

Reinigen

Donzen dekbedden en beddengoed zijn wasbaar op 60° Celsius. Laat dit echter wel doen door een hierin gespecialiseerd bedrijf, zoals een stomerij of wasserette. Een donzen dekbed past namelijk niet in een wasmachine omdat dons veel ruimte nodig heeft.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.