Was het allemaal een droom?

Op naar de uitgang

Pim en Suus lopen door de dierentuin op weg naar de uitgang. Ze zijn helemaal blij en genieten van alle slapende dieren die ze hebben gezien. Wat was het een feestje en wat hebben ze veel geleerd. Wauw! De kinderen in de klas zullen verrast zijn! De bananen, wortelen en.. leggen ze nog snel bij de ingang neer met een briefje voor de verzorgers. Zij kunnen dit dan morgen aan alle dieren geven als deze wakker zijn.

Welterusten Suus, welterusten Pim

‘We hebben alleen nog lang niet gezien hoe álle dieren slapen’, zegt Pim tegen Suus. ‘Nee, dat is waar Pim’. Maar we kunnen natuurlijk ook niet de hele nacht hier blijven. Volgende keer gaan we op bezoek bij de andere dieren. Het is nu ook al snel ochtend. We gaan vlug ons bed in, voordat de wekker gaat..

 

Suus is bijna thuis. Bij de boom waar ze Pim ontmoette, voordat ze naar de dierentuin gingen, nemen ze ook weer afscheid van elkaar. ‘Bedankt voor dit spannende avontuur Pim!’ zegt Suus. Het was zó leuk. Het was een feestje’! Jij ook bedankt Suus. ‘Het was inderdaad geweldig, zegt Pim’. Slaap lekker en tot morgen op school! Daag!

Pim kruipt snel zijn bed in

Pim loopt nu zo snel als hij kan nog twee straten verder. Ook hij is bijna thuis.  Ja, kijk, daar is zijn huis al. Snel loopt hij naar binnen. Hij hangt zijn jas op, doet zijn wanten en sjaal af en zijn laarzen uit. Heeeeel zachtjes loopt hij de trap op naar boven. GROOOOMMMMM. ‘Ooh gelukkig, denkt hij. Papa slaapt en is nog steeds aan het snurken!'

 

Zijn rugzak met de het fototoestel zet hij naast zijn bed neer. Zo vlug als hij kan kruipt hij in bed en ligt Beer naast hem. ‘Beer, het was zoooo leuk’! Ik kan niet wachten om alle foto’s in de klas te laten zien en te vertellen wat Suus en ik allemaal beleefd hebben vannacht in de dierentuin. Pim denkt nog een keer aan alle dieren en zijn ogen beginnen heel zwaar te worden. Apen, giraffen, tijgers, vissen. ZZZZzzzzzzzzzzzzzzz. Pim valt in slaap.

Was het een droom?

‘PIM! PIHHIIIIIIIIM!’ Ineens schrikt Pim wakker van mama die in de deuropening zijn naam roept. OPSTAAN PIM! Het is tijd om naar school te gaan. Heel langzaam opent Pim zijn ogen. ‘Jeetje Pim, wat lag jij diep te slapen, ik heb je al wel 10x geroepen’! zegt mama. Langzaam komt Pim overeind en hij begint zicht uit te rekken. ‘Gaap’. WAUW! Ineens herinnert hij zich weer zijn droom. Hij heeft vannacht echt de beste droom ooit gehad! Hij was in zijn droom met Suus en Beer in de dierentuin geweest! Ze hebben toen gezien hoe de verschillende dieren slapen. Wat een leuke droom. Hij kan niet wachten om dit straks op school aan Suus te vertellen.

 

Pim stapt uit zijn bed. Hij moet zich nu echt snel gaan wassen, zijn tanden poetsen en aankleden. Anders komt hij nog te laat op school. Hij loopt naar de badkamer. Ineens ziet hij zijn rugzak staan. ‘Waarom staat die daar’? Pim kijkt in de rugtas. Er zit een fototoestel in. Snel bekijkt Pim of er foto’s op staan. Pim weet niet wat hij ziet. Hij ziet slapende apen, giraffen, tijgers en vissen. Is hij vannacht dan ÉCHT in de dierentuin geweest met Suus? Of was het droom?

 

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.