Topper draaien en keren

Door een topper bovenop je matras te leggen, kan je de levensduur van je boxspring of matras aanzienlijk verlengen. Een topper zorgt niet alleen voor een hoog ligcomfort, het beschermt je boxspring ook door de druk te verminderen en door vocht en andere afvalstoffen te absorberen. Zo blijft je boxspring langer zijn veerkracht behouden.

 

Om zo lang mogelijk van je boxspring te genieten, is het belangrijk om je topper regelmatig te draaien en te keren. Wij adviseren om je topmatras een keer per maand en minimaal vier keer per jaar te draaien.

Waarom moet je een topper draaien en keren?

Door je topmatras regelmatig te draaien en te keren zorg je ervoor dat je niet elke nacht dezelfde plekken van je topmatras belast. Je verdeelt de druk zo meer over de gehele topper waardoor je kuilvorming voorkomt en je langer van optimaal ligcomfort geniet. Wil je je topper draaien of keren? Check dan eerst of dat kan met jouw type topper. Niet elke topper kan namelijk gedraaid of gekeerd worden. Een split-topper kan je bijvoorbeeld niet draaien, omdat de split van het hoofdeinde dan aan het voeteneinde komt te liggen.

Hoe draai en keer je jouw topper om?

AEROMAX toppers

Overige toppers

De topper draaien

Bij het draaien van de topper wissel je eigenlijk alleen het hoofdeinde om met het voeteneinde, maar blijf je wel op dezelfde kant van het topmatras slapen. Om de topper te draaien, leg je de topper eerst dwars op je bed. Daarna draai je de topper nog een kwartslag zodat het hoofdeinde het voeteinde wordt en andersom. Zowel koudschuim- als traagschuim toppers kan je draaien.

Matras draaien Matras draaien
  1. 1. Huidige positie
  2. 2. Draai de topper om, zodat hoofd- en voeteinde wisselen
  3. 3. Nieuwe positie

De topper keren

Bij het keren van je topper, wissel je de kant waarop je ligt om voor de andere kant van de topper. Om de topper zo makkelijk mogelijk te keren, leg je de topper eerst dwars op het bed. Zet vervolgens het topmatras op z’n kant en laat het daarna langzaam op de andere kant neerkomen. Als laatste draai je de topper, zodat deze weer goed op je bed komt te liggen en je hoofd- en voeteneinde ook zijn gewisseld.

Matras keren Matras keren
   
  1. 1. Huidige positie
  2. 2. Draai de topper, zodat deze dwars op je bed ligt
  3. 3. Til je topper op en zet deze op de kant
  4. 4. Laat de topper langzaam naar de andere kant zakken
  5. 5. Draai de topper nog een keer, zodat deze goed op het bed ligt en ook hoofd- en voeteinde zijn gewisseld