Studentenkamer inrichten: creëer jouw ideale studieplek en slaapruimte

Een studentenkamer is meer dan alleen een plek om te slapen; het is jouw plek waar je leeft, studeert en slaapt. Het inrichten van deze (vaak) kleine ruimte kan echter een uitdaging zijn. Want waar laat je al die spullen zonder het rommelig te laten ogen? En hoe laat je je (slaap)kamer toch die rust uitstralen die je nodig hebt om zonder al te veel afleiding te kunnen studeren of ontspannen? Wij geven je tips!

Studentenkamer

Een fijne dag begint bij een goede nachtrust. En omgekeerd begint een goede nachtrust bij een ontspannen afsluiting van de dag. Dat doe je natuurlijk het beste in een ruimte die rust en ruimtelijkheid uitstraalt. Helaas is die opgave niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer je moet werken met een kleine slaapkamer of studentenkamer. Met onderstaande tips maak je van jouw studentenkamer of kleine slaapkamer een fijne plek waar jij je thuis voelt.


1. Ruimtebesparende bedden

Drukke, lange dagen. Je bed is dan dé plek waar je daarna acht uur (of twaalf) lang tot rust komt. In ieder geval net zo lang tot jij je opgeladen voelt. Dat is dan ook de reden om zelfs in de kleinste slaapkamer te investeren in een goed bed. Daarbij komt dat een bed – zeker in een studentenkamer – multifunctioneel is. Deze wordt namelijk in de meeste gevallen niet alleen gebruikt om te slapen, maar ook om te Netflixen, snacken of een boek te lezen of studeren. Een twijfelaar, oftewel een bed in de afmeting 140x200 is het meest geschikt voor een studentenkamer of kleine kamer.


2. Benut de ruimte goed

Bij een kleine kamer is het essentiëel om gebruik te maken van alle ruimte die je tot je beschikking hebt. Overweeg daarom ook om de ruimte onder het bed te benutten. Een opgeruimde studentenkamer zorgt voor een rustgevende omgeving. Extra opbergruimte kun je creëren door te kiezen voor een bed met opbergruimte. Zo houd je jouw kamer netjes en georganiseerd. Bekijk diverse boxsprings met opbergruimte.


3. Studentenkamer budget inrichten

Natuurlijk is het als student ook erg belangrijk om te kijken naar jouw budget. Ga voor betaalbare boxsprings en bedden die perfect zijn voor studenten. Stel jouw favoriete bed vervolgens naar eigen wens samen zodat je nieuwe bed helemaal in jouw studentenkamer past.


4. Kies de juiste kleuren

De basis wordt natuurlijk bepaald door de vloer en muren. Wist je dat het kiezen voor bepaalde kleuren ervoor kan zorgen dat de ruimte optisch groter lijkt? Dat geldt bijvoorbeeld voor de kleuren wit, beige, grijs of zand. Houd je meer van kleur, ga dan voor pasteltinten zoals lichtblauw, -groen of -paars. Vergeet hierbij ook je plafond niet! Door deze in een lichte kleur te verven lijkt de ruimte hoger.


5. Maak slim gebruik van daglicht

Licht speelt een heel belangrijke rol in de slaapkamer, zeker wanneer deze wat kleiner is. Veel daglicht in combinatie met lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel. Probeer daarom je raam vrij te houden. Op die manier kan er zo veel mogelijk daglicht naar binnen.Door slim gebruik te maken van lampen kan je ook een ruimte creëren. Licht op je nachtkastje, bij je bed of onder muurkasten of planken nemen de schaduw weg waardoor de kamer groter aanvoelt.


6. Een speels lijnenspel

Een lijnenspel of herhaling van een patroon kan richting geven aan de ruimte waardoor je slaapkamer optisch groter lijkt. Een breedtestreepje in je kleding kleedt immers minder af. Hetzelfde effect kun je ook bereiken met een behangetje op de muur of dekbedovertrek. Denk bijvoorbeeld aan een print van verticale strepen of een stipje dat zich herhaalt. Wil je een bredere slaapkamer of een hogere slaapkamer? Horizontale lijnen of herhaling geven je kamer meer lengte terwijl verticale lijnen of herhaling je slaapkamer hoger doen lijken.


7. Sfeervolle decoratie

Geef tot slot jouw studentenkamer een persoonlijke touch met sfeervolle decoratieve items, van leuke kussens en wekkers tot aan heerlijke interieurparfum. Hiermee maak je jouw studentenkamer of kleine slaapkamer helemaal compleet.

Ontdek de beste bedden voor studentenkamers

  1. Boxspring SMART storage 01 10% korting
    Boxspring SMART storage 01
    vanaf Regular Price 1.790,- Special Price 1.611,-