11 ideeën voor een sfeervol slaapkamer interieur 

Stijl en kleur spelen een belangrijke rol in je slaapkamerinterieur. Maar welke slaapkamer trends,  kleuren en meubels passen het beste bij jou? Dat lees je hieronder.

1. Grijze slaapkamer

Grijs is een neutrale en tijdloze kleur die veelal rustgevend werkt in de slaapkamer. Met de juiste tonen krijgt je slaapkamer een chique uitstraling. Er zijn maar liefst 250 verschillende tonen grijs waardoor er veel variantie mogelijk is.

Let op: te veel grijs kan resulteren in een kille en koude slaapkamer. Kies er in dit geval voor om diverse andere en vooral levendigere kleuren toe te voegen. Planten, kussens, bedspreien en dekbedovertrekken zijn hier geschikt voor. 

Slaapkamer inrichten: Grijs | Swiss Sense

2. Zwarte slaapkamer

Bij een zwarte slaapkamer hebben mensen al gauw een wat duister en grauw beeld. Zwart is voor velen mogelijk niet bepaald de meest een uitnodigende kleur. Maar niets is minder waar bij grote en hoge ruimtes. Hier kan zwart juist een mooi contrast bieden en de slaapkamer warmer maken.

Zwarte accessoires of muren zijn daarom ook super populair. Alle muren zwart maakt de ruimte snel klein en raden we dan ook niet aan. 

Slaapkamer inrichten: Zwart | Swiss Sense

3. Witte slaapkamer

Wit is één van de meest gebruikte kleuren in huis omdat het een ruimte groter laat lijken. Vooral bij kleine slaapkamers zijn witte muren, plafonds en meubels zeer populair. Met te veel wit is de kans echter wel groot dat de kamer wat ‘saai’ wordt.

Net als met grijs is het dus heel verstandig om met andere kleuren de inrichting wat levendiger te maken. Wit straalt wel een bepaalde sereniteit uit waarin je helemaal tot rust kunt komen. 

Slaapkamer inrichten: Wit | Swiss Sense

4. Groene slaapkamer

Groen wordt door veel mensen ervaren als een frisse en natuurlijke kleur. Al hangt dit natuurlijk wel sterk samen met de tint die je kiest. Een groene inrichting kan zowel rust als kracht uitstralen wat perfect past in een slaapkamer.

 

Door verschillende tinten groen goed te combineren krijg je een harmonieuze uitstraling. Vergeet ook de planten niet! Planten zijn niet alleen sfeervol maar ook nog eens goed voor de zuurstof in een ruimte. 

Slaapkamer inrichten: Groen | Swiss Sense

5. Blauwe slaapkamer

Blauw is veelal de kleur van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Blauw is gemiddeld bij 50% van de Nederlandse mannen de favoriete kleur. Deze kleur doet het ook zeer goed in de slaapkamer inrichting.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een blauwe slaapkamer inrichting beter slapen. Deze mensen krijgen de meeste nachtrust en staan het meest uitslapen op. Vooral blauwe accenten worden veel gebruikt en geven ook een zeer frisse en gezellige uitstraling.

Slaapkamer inrichten: Blauw | Swiss Sense

6. Roze slaapkamer

Een poederroze kleur in de slaapkamer is helemaal hip! Het geeft de slaapkamer een lieflijke en gezellige uitstraling. 

 

Een roze slaapkamer hoeft niet per se te betekenen dat deze niet stoer is. Door deze lichte kleur te combineren met donkere tinten zoals grijs en zwart geef je het geheel een edgy touch. Of wat dacht je van donkergroen, zoals in de afbeelding hieronder? 

Slaapkamer inrichten: Roze | Swiss Sense

Naast kleur speelt ook stijl een belangrijke rol in de slaapkamerinrichting. Kleuren, meubels en accessoires zorgen namelijk voor een bepaalde stijl. Er zijn onwijs veel stijlen waarvan we er een aantal toelichten op deze pagina.

7. Scandinavische slaapkamer

Een Scandinavische slaapkamer wordt gekenmerkt door veel licht en lichte kleurtinten. Daarbij zijn natuurlijke materialen zoals hout, wol, riet of in dit geval steen veel gebruikte elementen in deze stijl.

 

Combineer de Scandinavische stijl ook eens met planten! De combinatie van wit en natuurlijke materialen zorgt voor een fijne en ontspannen uitstraling. 

Slaapkamer inrichten: Scandinavisch | Swiss Sense

8. Landelijke slaapkamer

De landelijke slaapkamer heeft een charmante en vaak ook romantische uitstraling. De natuurlijke kleuren en materialen zorgen ook voor een luxueuze sfeer. Natuurlijke elementen spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer.

Zachte vormen en warme kleuren in de vloer, meubels en wanden zorgen voor het landelijke gevoel. Landelijke boxsprings hebben vaak een groot hoofdbord dat veelal ook is gecapitonneerd voor de luxueuze uitstraling. Boxsprings uit de Capella collectie zijn perfect voor slaapkamers die je landelijk wil inrichten.

Slaapkamer Inrichten | Landelijke slaapkamer Capella

9. Industriële slaapkamer

Hier wordt de basis gelegd bij de vloer. Deze geeft direct het industriële gevoel waar je dan met meubels en accessoires op kunt voortborduren. Ook robuuste materialen zoals steen en staal zijn populaire elementen in een industriële slaapkamer.

Deze stijl is gelieft bij mensen die in een loft wonen. De hoge plafonds, vaak met stalen draagbalken, lenen zich perfect voor een industriële look.

Slaapkamer inrichten: Stoere slaapkamer | Swiss Sense

10. Stoere slaapkamer

Een stoere slaapkamer kun je eenvoudig creëren met aardse, natuurlijke tinten die eventueel vergrijsd zijn. nachtkastjes zijn robuust van verweerde materialen zoals hout, staal en beton. Zoals je mogelijk merkt hebben industriële slaapkamers vaak wat overlap met de stoere slaapkamer.

Bij een stoere slaapkamer wordt er vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren in combinatie met één kleur die eruit springt, zoals geel in onderstaande afbeelding. Het zijn vooral de donkere kleuren die, over het algemeen, mannen erg aanspreken. Het gebruik van dierlijke kleden op de vloer maken het beeld helemaal af. 

Slaapkamer inrichten: Industrieel | Swiss Sense

11. Kleine slaapkamer inrichten

Naast de kleuren en stijlen is de afmeting van je slaapkamer heel belangrijk bij de inrichting. Bepaalde kleuren en stijlen werken nu eenmaal minder goed in kleine ruimtes. Daarom hebben we een adviespagina geschreven voor het inrichten van een kleine slaapkamer. Deze staat boordevol met adviezen en tips om zo efficiënt mogelijk om te gaan met een kleine ruimte.

Slaapkamer inrichten: Kleine slaapkamer | Swiss Sense