Grrrrrrrrr! Pim en Suus gaan op leeuwenjacht

Hoe slapen leeuwen? 

Brrrr, het is buiten nog steeds heel koud, maar gelukkig hebben Pim en Suus zich warm aangekleed. Suus is nog helemaal onder de indruk van de giraffen. Ze lopen snel door naar de leeuwen. Pim schijnt met zijn zaklamp op het pad waar ze wandelen. Zo zien ze goed waar ze moeten lopen. ‘Hoe denk jij dat leeuwen slapen?’ vraagt Suus aan Pim.

 

Pim denkt diep na. ‘Nou’, zegt hij,’ leeuwen lijken best wel op katten’. ‘Én onze kat thuis, Miepie, die rolt zich altijd helemaal op tot een klein bolletje. Misschien dat leeuwen dit ook wel doen?’ ‘Ja!’ zegt Suus daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben. ‘En leeuwen hebben toch van die grote scherpe tanden? Zullen zij deze dan ook iedere avond poetsen net als wij?’

De leeuwen houden Pim en Suus goed in de gaten

Pim en Suus lopen naar binnen in het leeuwenhok, want buiten zien ze geen leeuwen. Het is natuurlijk ook veel te koud om buiten te slapen voor leeuwen! Zachtjes sluipen ze naar binnen en Pim doet de zaklamp snel uit voordat de leeuwen wakker worden. Ze tellen wel vijf leeuwen. Wat zijn ze groot van dichtbij! En wat zien ze er lief uit als ze slapen.

 

De leeuwen liggen languit en uitgeteld op de grond. Één leeuw ligt helemaal uitgestrekt over een grote steen. Álle leeuwen liggen en lijken te slapen. Als je goed kijkt zie je dat sommige leeuwen af en toe door de spleetjes van hun ogen gluren. De leeuwen houden zo precies in de gaten wie er binnen zijn gelopen en of er geen gevaar dreigt. Wat slim van ze!

Leeuwen slapen heel lang

De leeuwen zien er lui en heel moe uit. ‘Leeuwen slapen ook wel 16 uur per dag’, zegt Suus. Dat heeft de oppas meneer van de dierentuin de vorige keer verteld. Daarom sliepen ze natuurlijk ook overdag tijdens het schoolreisje’. De leeuw moet goed uitgerust zijn zodat hij heel hard kan rennen als hij op jacht gaat naar eten.

 

Pim en Suus laten de leeuwen lekker met rust. ‘Onze kat Miepie slaapt toch anders hoor’, zegt Pim, ‘al slaapt Miepie ook wel heel lang en heel vaak overdag.’ ‘Dat is natuurlijk zodat hij op muizenjacht kan’, lacht Suus. ‘Haha ja,’ zegt Pim, maar Miepie vangt alleen maar speelgoedmuizen.’ Suus lacht hardop. ‘Ssssst,’ zegt Pim, ‘straks worden de dieren wakker.’ ‘Vergeet niet nog een foto van de slapende leeuwen te maken, Pim’, zegt Suus. Pim neemt snel een foto.

 

‘Nou’, zegt Suus tegen Pim, ‘we kunnen nog bij één dierensoort kijken en dan moeten we snel weer naar huis’. Ons bed induiken voordat onze papa’s en mama’s zien dat wij daar niet in liggen. ‘Waar gaan we naar toe?’ ‘Naar het aquarium! zegt Pim, kijken hoe vissen slapen!’ ‘Wat een goed idee’ zegt Suus. Op naar de vissen!

 

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.