Hoe onderhoud ik mijn topper?

Het gebruik van een topper kan de levensduur van je matras verlengen doordat het de druk vermindert die uitgeoefend wordt op het matras en doordat het vocht, huidschilfers en andere afvalstoffen absorbeert. Een topmatras gaat zelf gemiddeld drie tot vijf jaar mee. Om te zorgen dat ook je topmatras zo lang en zo goed mogelijk mee gaat, is het belangrijk dat je je topper goed onderhoudt. Dit doe je als volgt:

  1. 1. Leg een molton op je topper en matras. De molton absorbeert een groot deel van het vocht dat je verliest tijdens het slapen. Was wel regelmatig je molton.
  2. 2. Stofzuig het topmatras regelmatig om zo alle huisstofmijt en vuil te verwijderen.
  3. 3. Lucht je bed elke dag na het slapen door het dekbed tot aan het voeteneinde terug te vouwen. Zo kan het vocht dat je verliest tijdens het slapen verdampen en voorkom je schimmels.
  4. 4. Was de tijk van je topper eens in het half jaar (indien mogelijk). Bij de meeste topmatrassen kun je de tijk gemakkelijk van het matras afritsen en deze wassen in de wasmachine. Controleer voor het wassen wel het waslabel van de tijk. Kan de tijk niet in de wasmachine? Breng de tijk dan naar de stomerij.
  5. 5. Vervang de topper op tijd.
Terug naar klantenservice

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.