De ideale douchetemperatuur om goed wakker te worden

De wekker gaat en je bent nog half slaperig. Het liefst zou je je nog eens omdraaien, maar er komt een moment dat je echt op moet staan. Tijd voor een lange, koude douche! Want dat is het enige wat jou écht goed wakker maakt. Of stap je liever onder een warme douche? Wij vertellen je wat dé ideale douchetemperatuur is!

Hoewel sommigen zweren bij een ijskoude douche in de ochtend, is het voor anderen een verschrikking. Hoor jij bij de laatste groep mensen? Dan kun je opgelucht ademhalen. Het is namelijk niet per definitie goed voor je om direct onder een ijskoude straal water te gaan staan. Het is bewezen dat koud water zorgt voor een betere bloedsomloop en een opgewekter gevoel, maar wanneer je je er niet fijn bij voelt, kan het juist zorgen voor gevoelens van stress. En dat is niet wat je wil wanneer je net wakker bent, toch?

De ideale temperatuur ligt iets boven lauwwarm water tussen de 30 en 37 graden. Ga je onder de douche staan, dan moet het water neutraal tot warm aanvoelen. Voelt het heet aan of wordt je huid wat roder, dan is de kans groot dat je huid beschadigd raakt. Op termijn krijg je dan last van een droge en geïrriteerde huid.

Dit laatste geldt echter niet alleen bij een te warme douche. Ook te lang koud douchen kan zorgen voor uitdroging van de huid. Ga daarom niet langer dan tien minuten onder de douche staan.

Doucht je partner weer eens te lang of zet hij of zij de temperatuur op standje ‘kokend water’? Vertel hem of haar dan even hoe het wel moet ;-) Niet te heet én niet te lang!

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.