Dit gebeurt er als je huisdier in je bed slaapt

Yes, Dierendag! De dag om je huisdier in het zonnetje te zetten en heerlijk te verwennen. Hoe doe jij dit? Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om je hond in je slaapkamer of zelfs in bed te laten slapen? Dit eerste blijkt namelijk niet eens zo slecht te zijn voor je nachtrust.

Je hond in je slaapkamer

Vaak wordt aangenomen dat huisdieren niet in je slaapkamer of bed horen. Dat zou gezondheidsrisico's zoals zoönosen met zich meebrengen. Dit is een moeilijk woord voor infectieziekten die van dieren op mensen worden overgedragen. Daarnaast zou een hond in je slaapkamer slecht zijn voor je nachtrust. 

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt echter dat een hond in je slaapkamer juist leidt tot een betere nachtrust! De baasjes in het onderzoek geven aan dat het rustgevend werkt. Daarnaast geeft je huisdier in je slaapkamer een gevoel van veiligheid. 

Laat je je hond in je slaapkamer slapen? Dan raden we je wel aan je beddengoed vaker te wassen.

Je hond in bed? Toch maar niet.

Deze voordelen gelden helaas niet voor baasjes waarbij hun hond in bed slaapt. Dat heeft helaas juist een negatief effect op de nachtrust. Honden zijn namelijk in hun slaap erg beweeglijk, waardoor jouw nachtrust verstoord wordt.

Als je met je hond in bed slaapt heb je bovendien meer kans om zoönosen op te lopen. Huisdieren bevatten haren en huidschilfers die bacteriën bevatten. Deze zijn niet goed voor onze gezondheid. Voor mensen met astma of een allergie wordt het trouwens sowieso afgeraden om met een huisdier in de slaapkamer te slapen. 

Dus… de keuze is aan jou. Laat jij vanaf vanavond je hond bij je in de slaapkamer slapen of toch maar niet?

 

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.