Hoe slapen dieren? Pim en Suus zoeken het uit!

Zal Suus er al staan? 

Iedereen is aan het slapen, maar Pim staat buiten. Wat is het koud! En wat is het spannend. Pim heeft van te voren goed opgelet en bekeken hoe hij moet lopen. Hij heeft zelfs een plattegrondje meegenomen. Mocht Pim de weg kwijtraken dan kan hij altijd nog op het kaartje kijken. Pim loopt heel snel en kan niet wachten tot hij er is.

In de volgende straat heeft hij afgesproken met Suus. Suus zit bij Pim in de klas. Samen met Suus heeft Pim dit geweldige idee bedacht. Zal Suus al bij de boom zijn? Of zal ze toch nog slapen? Suus is net als Pim gek op dieren. Het lievelingsdier van Suus is een giraf. Die zullen ze vast ook gaan zien straks. Zo leuk! Pim draait de hoek om van de straat en schijnt met zijn zaklamp. JAAA, daar staat Suus! Precies bij de boom wat ze hebben afgesproken.

Hoe slapen dieren?

‘Joeeeee! Súuuuus’. ‘Hee Pim! We gaan naar de dierentuin! Joepie!’ Pim en Suus zijn door het dolle heen. Vorige week zijn ze met schoolreisje naar de dierentuin geweest. Dat was super leuk. Alleen waren Pim en Suus heel erg nieuwsgierig hoe het in de nacht in de dierentuin is. Slapen alle dieren dan? Of zijn er dan ook nog dieren wakker? En hoé slapen de dieren? Hebben de dieren ook een bed? En een pyjama aan? Heeft de aap ook een nachtlampje in het donker? En de vissen in het aquarium? Gaan die liggen of blijven ze zwemmen?

Op naar de slapende dieren

Omdat Pim en Suus zó nieuwsgierig zijn naar hoe alle dieren slapen, bedachten ze het plan om in de nacht op bezoek te gaan. Zo leren ze heel veel over ALLE dieren en zien ze hoe de dieren allemaal slapen. Overdag is het veel te druk in de dierentuin en slapen de dieren natuurlijk niet. Ze zijn er bijna! Ze zien de poort van de dierentuin al. Naar welke dieren gaan Pim en Suus eerst? Ze gaan eerst naar de apen. Hoe slapen de apen?

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.