Hoe slaapt een aap?

Wat is het stil in de dierentuin

Daar lopen Pim en Suus dan samen. In de dierentuin. Wat is het stil en gek nu er helemaal niemand anders is. Ze zijn helemaal alleen met de dieren. Af en toe horen ze een geluid dat ze nog nooit eerder gehoord hebben. Is het geluid van een dier? Ze gaan op zoek naar de apen. Ze lopen langs de leeuwen en de tijgers. Hoe slapen leeuwen en tijgers? Daar gaan ze straks ook nog heen, maar eerst naar de apen! Zouden de apen allemaal een eigen bed hebben? Snurken apen?

De apen slapen bijna net zoals mensen

Heel zachtjes lopen Pim en Suus het huis van de apen binnen. Ze willen de apen natuurlijk niet wakker maken. Pim en Suus kijken goed rond. De apen hebben geen echt bed. Maar als ze goed kijken zien ze alle apen op verschillende plekken liggen.

Sommige hangen slapend in de boom, maar de meeste hebben allemaal een eigen bedje op de grond gemaakt van stro. Een lekker warm nestje. De ene aap is er helemaal ingekropen. Van een andere aap hangen zijn armen en benen uit het nest. Pim zegt tegen Suus dat hij ook wel eens met zijn armen uit bed ligt! Eigenlijk lijken wij ook wel een beetje op apen vindt Suus. Sommige apen hebben van stro een soort dekentje gemaakt. En als ze heel goed luisteren horen ze de apen ademen en zelfs een beetje snurken, net als Pims papa!

Op naar de slapende giraffen

Pim heeft het fototoestel van papa meegenomen en maakt nog een mooie foto van de slapende apen. Alle foto’s van de verschillende slapende dieren laten ze dan in de klas zien. Dan kunnen alle andere kinderen en de juffrouw leren hoe de verschillende dieren slapen. Wat een goed idee! De foto is gemaakt en Suus en Pim laten de apen rustig doorslapen. Op naar de giraffen. Hoe slapen giraffen?

 

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.