Goedkope matrassen van hoge kwaliteit

Swiss Sense biedt een zeer ruimte collectie matrassen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zo heb je al een eenpersoonsmatras vanaf €99,- met de kwaliteit die je van ons mag verwachten. Zo hebben we voor iedereen een betaalbaar matras, omdat iedereen een goede en comfortabele nachtrust verdiend. 

 

De prijzen in het assortiment lopen nogal uiteen. Het prijsverschil tussen de modellen komt voornamelijk door het verschil in de gebruikte materialen. Traagschuim en natuurlatex zijn bijvoorbeeld duurdere materialen, waardoor de prijs van deze matrassen ook hoger zal zijn.


Populaire modellen

 1. Simplr One Matras
  Simplr One Matras
  vanaf Special Price  99,-
 1. Gazella Comfort I Pocketvering Matras
  Gazella Comfort I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price  234,50
 1. Rhythm Tempo Matras
  Rhythm Tempo Matras
  vanaf Special Price  429,-

Diverse type matrassen

Zoals aangegeven spelen de gebruikte materialen een grote rol bij de prijs van een matras. De goedkopere matrassen worden grotendeels gemaakt van pocketvering, traagschuim of koudschuim. Koudschuim is echter zo veelzijdig dat het ook in duurdere matrassen wordt gebruikt. De hoeveel koudschuim in een matras (HR-waarde) heeft grote invloed op de prijs van de matras.

Goedkope Matrassen | Bonellvering

Pocketvering

Pocketvering matrassen bestaan uit metalen veren die afzonderlijk van elkaar verpakt zijn in zogenoemde pockets (zakjes). Iedere veer kan daardoor onafhankelijk bewegen en reageren op het gewicht van het lichaam. Veel pocketvering matrassen bestaan uit 5, 7 of 9 zones. Elke zone heeft een aparte hardheid, zodat het goed aansluit op specifieke lichaamsdelen. Daarnaast ventileert een pocketvering matras erg goed.

Goedkope Matrassen | Polyether

Traagschuim

Een traagschuim matras kenmerkt zich door een hoog ligcomfort en het dankt de naam aan de langzame reactie van het schuim. Wanneer je de matras indrukt komt het langzaam weer omhoog. Op plekken waar het in contact komt met lichaamswarmte wordt de matras zachter. Het lichaamsgewicht wordt zo verdeeld over een grotere oppervlakte, maar het ventileert minder goed. Omdat de kern van een traagschuim matras ondersteunend moet zijn bestaat de kern uit koudschuim of een pocketvering.

Goedkope Matrassen | Koudschuim

Koudschuim

Koudschuim is een zeer stevig, comfortabel en hoogwaardig schuim dat een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding heeft. De hoeveelheid koudschuim die in een matras is verwerkt wordt aangegeven middels de HR-waarde. Hoe meer koudschuim hoe hoger de HR waarde. Goedkopere koudschuimmatrassen zullen een HR-waarde van 30 á 40 hebben. Duurdere koudschuim matrassen hebben vaak een HR-waarde van 60 á 65.


Goedkope matrassen in alle afmetingen

Bij Swiss Sense worden bij alle modellen de vanafprijzen getoond van de goedkoopste afmeting. Over het algemeen is dat bij matrassen de afmeting 70x200 cm. Naast de gebruikte materialen, hebben ook de afmetingen van matrassen een grote invloed op de prijs. Zo verschillen de modellen onderling van prijs, maar door andere afmetingen verschillende de prijzen van één model ook. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveel materialen die in de matras worden verwerkt. Een matras van 140x200 cm is 2x zo duur als 70x200 cm, omdat er ook twee keer zo veel materialen in worden verwerkt. Vanzelfsprekend zijn de kleinste matrassen dan ook het meest voordelig.


Acties & aanbiedingen

Swiss Sense heeft regelmatig matrassen aanbiedingen waarbij populaire modellen worden aangeboden met zeer mooie kortingen. Wanneer je een matras in één van onze winkels koopt krijgt je daarnaast maarliefst 90 dagen omruilgarantie. Je kunt dan de matras eerst uitproberen en mocht de matras onverhoopt als niet prettig worden ervaren, kun je deze omruilen. Alle matrassen worden tevens gratis bij jouw thuis geleverd. Bekijk dus de complete collectie matrassen en kies de matras van je dromen!