Goedkope matrassen van hoge kwaliteit

Swiss Sense biedt een zeer ruimte collectie matrassen met goede prijs/kwaliteit verhouding. Zo heb je al een eenpersoonsmatras vanaf €99,50 met de kwaliteit die je van Swiss Sense verwacht. De Gazella Bronze Bonellvering Matras is al verkrijgbaar vanaf €99,50 en heeft een kern van maar liefst 624 bonellveren met polyether afdeklaag. De bonellvering zorgt voor een goede verdeling van het lichaamsgewicht en polyetherafdeklaag voor een comfortabele ondersteuning. Dit is hét voorbeeld van een goede matras voor een zeer betaalbare prijs.

 

De prijzen in het assortiment lopen nogal uiteen. Het prijsverschil tussen de modellen komt voornamelijk door het verschil in de gebruikte materialen. Traagschuim en natuurlatex zijn bijvoorbeeld duurdere materialen, waardoor de prijs van deze matrassen ook hoger zal zijn.


Populaire modellen

  1. Gazella Comfort I Pocketvering Matras -15% éxtra korting
    vanaf Special Price 199,50 
  2. Rhythm Time Matras Gratis Moments diffuser en 2 oliën
    vanaf Special Price 699,- 
  3. Simplr Three Matras
    vanaf Special Price 189,- 

Diverse type matrassen

Zoals aangegeven spelen de gebruikte materialen een grote rol bij de prijs van een matras. De goedkope matrassen worden grotendeels gemaakt van polyether, bonellvering of koudschuim. Koudschuim is echter zo veelzijdig dat het ook in duurdere matrassen wordt gebruikt. De hoeveel koudschuim in een matras (HR-waarde) heeft grote invloed op de prijs van de matras.

Goedkope Matrassen | Bonellvering

Bonellvering

Een bonellvering matras is één van de klassiekers onder de matrassen. De bonellvering is vervaardigt uit één lange ijzeren draad die in spiralen wordt gedraaid. Het aantal veren, hoogte van de veren en dikte van de draad bepalen de mate van ondersteuning die de matras biedt. Bonellevering wordt altijd gebruikt in combinatie van een, veelal schuimen, afdeklaag. De afdeklaag zorgt voor het comfort omdat u anders direct op de veren ligt.

Goedkope Matrassen | Polyether

Polyether

Polyether is een stevig schuim met een open celstructuur. Deze open structuur zorgt voor een goede ventilatie en zacht slaapcomfort. Naast de goede ventilatie heeft polyether ook een isolerende werking en houdt het lichaamswarmte goed vast. Het is bij deze matrassen wel belangrijk ze regelmatig te draaien om de levensduur te verlengen. De gemiddelde levensduur van een polyether matras is ongeveer tussen de 4 á 6 jaar.

Goedkope Matrassen | Koudschuim

Koudschuim

Koudschuim is een zeer stevig, comfortabel en hoogwaardig schuim dat een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding heeft. De hoeveelheid koudschuim die in een matras is verwerkt wordt aangegeven middels de HR-waarde. Hoe meer koudschuim hoe hoger de HR waarde. Goedkopere koudschuimmatrassen zullen een HR-waarde van 30 á 40 hebben. Duurdere koudschuim matrassen hebben vaak een HR-waarde van 60 á 65.


Goedkope matrassen in alle afmetingen

Bij Swiss Sense worden bij alle modellen de vanafprijzen getoond van de goedkoopste afmeting. Over het algemeen is dat bij matrassen de afmeting 70x200 cm. Naast de gebruikte materialen, hebben ook de afmetingen van matrassen een grote invloed op de prijs. Zo verschillen de modellen onderling van prijs, maar door andere afmetingen verschillende de prijzen van één model ook. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveel materialen die in de matras worden verwerkt. Een matras van 140x200 cm is 2x zo duur als 70x200 cm, omdat er ook twee keer zo veel materialen in worden verwerkt. Vanzelfsprekend zijn de kleinste matrassen dan ook het meest voordelig.


Acties & aanbiedingen

Swiss Sense heeft regelmatig matrassen aanbiedingen waarbij populaire modellen worden aangeboden met zeer mooie kortingen. Wanneer je een matras in één van onze winkels koopt krijgt je daarnaast maarliefst 90 dagen omruilgarantie. Je kunt dan de matras eerst uitproberen en mocht de matras onverhoopt als niet prettig worden ervaren, kun je deze omruilen. Alle matrassen worden tevens gratis bij jouw thuis geleverd. Bekijk dus de complete collectie matrassen en kies de matras van je dromen!