Giraffen slapen wel heel bijzonder!

Hebben giraffen een heel lang kussen voor hun nek?

Pim en Suus zijn op weg naar de giraffen. Ze zijn er bijna. ‘Oh wat was het leuk bij de apen!’ zegt Suus. Het was ook zo grappig om te zien dat apen eigenlijk net als mensen slapen. Ze maken zelf een soort bedje en gaan lekker liggen.

Hoe zouden de giraffen slapen? Giraffen hebben een heel lange nek. Waar laten ze deze nek? Hebben ze dan misschien een heeeeel lang kussen?

Wat een lange nekken! 

Daar zijn ze bij het verblijf van de giraffen. Pim en Suus stappen naar binnen. Ze zien meteen één, twee drie, víer giraffen op de grond. Wooooow dat is gek! De giraffen liggen op de grond en maken zich heel klein. Hun super lange nek draaien ze helemaal rond en hun hoofd leggen ze zo bovenop hun rug. Het ziet er wel knap uit zeg. Pim probeert het om ook zo te gaan liggen, maar dit lukt natuurlijk niet. Pim zijn nek is echt niet lang genoeg!

Slapen terwijl je staat?

‘Pim!’ roept Suus. ‘Wat is dat nou? Moet je kijken.’ Suus wijst naar een giraf! Pim kijkt en ziet een giraf die rechtop staat. ‘Wat is hij groot! Wel 5 meter hoog’. Het gekke is dat de giraf zijn ogen dicht heeft. Deze giraf is dus gewoon aan het slapen terwijl hij rechtop staat. Dat is wel heel knap!

 

Pim vertelt Suus dat hij wel eens gehoord heeft dat giraffen die al oud zijn staand slapen. Ze zijn te oud om te gaan liggen, want ze komen dan niet meer goed overeind om op hun lange benen te gaan staan. Dat zou natuurlijk ook veel te gevaarlijk zijn als er een leeuw of een tijger in de buurt is! Het is wel belangrijk dat je dan snel kunt vluchten. Suus kijkt haar ogen uit. Ze vindt giraffen wel heel bijzonder. Een giraf is niet voor niets haar lievelingsdier!

Wat een avontuur, fantastisch! ‘Beer vind jij het ook zo bijzonder allemaal?’ vraagt Pim aan Beer. Beer is ook helemaal blij. Pim maakt nog snel een foto van de slapende giraffen. Lachend en huppelend vertrekken Pim en Suus naar de leeuwen. Slapen leeuwen ook staand of gaan ze liggen? Pim en Suus zijn erg benieuwd...

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.