Filter sluit filters

Boxsprings

2

per pagina
Filter sluit filters
Shopping Options
Breedte
 1. 60
 2. 70
 3. 80
 4. 90
 5. 100
 6. 140
 7. 160
 8. 180
 9. 200
Set Descending Direction
Filter
 1. Breedte 100 Remove This Item
 1. Tiener Boxspring Jolie
  Tiener Boxspring Jolie
  vanaf 425,00 
  Levertijd:
 2. Tiener Boxspring Maxim
  Tiener Boxspring Maxim
  vanaf 425,00 
  100%
  (1)
  Levertijd:

2

per pagina

Boxspring kopen? Ieder model naar wens samenstellen

Swiss Sense heeft een ruime collectie boxsprings die je helemaal naar wens kunt samenstellen. Middels onze handige configurator kun je in 7 stappen de boxspring van jouw dromen kiezen. Alle modellen worden standaard weergegeven met de prijs van een boxspring 140x200. Tijdens de configuratie kan deze veranderen afhankelijk van de door jou gekozen opties. Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een model kies je eenvoudig de maat, bedbodem, kleur en stof, matras, hardheid, topper en pootjes. Middels deze configurator is het mogelijk om één model op duizenden manieren te configureren. De hele collectie bevat maar liefst 80 verschillende modellen! Bekijk de hele collectie en kies de boxspring van jouw dromen. De collectie bevat ook1 persoons boxsprings. Deze kun je echter niet online configureren.

Hoe zijn boxsprings opgebouwd?

Boxsprings zijn sinds enkele jaren het meest populaire slaapsysteem van Nederland. Wat maakt een bed nu een boxspring en hoe is dit slaapsysteem opgebouwd? Daar gaan we in deze alinea antwoord op geven. De term boxspring is afkomstig van het met pocket- of bonellveren gevulde onderstel. Het onderstel, ook wel de box genoemd, is de eerste laag comfort en ondersteuning die een boxspring heeft. Bovenop de box ligt nog een matras en een topper. Deze 3 lagen samen maken dat het slaapsysteem een boxspring is. Het boxspringmatras is normaliter gevuld met pocketvering en verkrijgbaar met 500 of 1000 pocketveren. De topper wordt standaard uitgevoerd met comfortschuim maar is ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen.

De hoogte van een boxspring is afhankelijk van de pootjes, het onderstel, het matras en de topper die worden gekozen in de configuratie. Pootjes kunnen namelijk verschillen in hoogte, matrassen hebben verschillende uitvoeringen en ook toppers kunnen aanzienlijk verschillen in hoogte. De AEROMAX Superior toppers hebben bijvoorbeeld een hoogte van maar liefst 12,5 cm.

Verschillende bedbodems bij een boxspring

De bedbodems van de boxsprings kun je op veel verschillende manieren configureren. Welke optie het best bij jou past is afhankelijk van je lichamelijke wensen, postuur en gewenste functionaliteiten. Qua ondersteuning heb je bij veel modellen de keuze uit bonellvering of pocketvering in de box. Over het algemeen adviseren wij een onderstel met pocketvering omdat pocketveren een langere levensduur hebben en betere ondersteuning bieden dan bonellveren. Naast de vering kun je ook kiezen tussen een vlakke en een elektrisch verstelbare boxspring.

Behalve de keuze van vering en verstelbaarheid heeft Swiss Sense nog een 3e optie met betrekking tot het onderstel. De collectie bevat namelijk diverse boxsprings met opbergboxen. Dit wil zeggen dat het onderstel grotendeels leeg is, waardoor je hier eenvoudig spullen in kunt opbergen. Zo kun je bij een model bijvoorbeeld het onderstel openklappen om de opbergruimte te bereiken. Door de gasvering is het heel eenvoudig en makkelijk om het onderstel open te klappen.

Verschil tussen boxsprings en bedden

Wanneer mensen een bed aanduiden wordt er tegenwoordig vaak gerefereerd aan een boxspring. Dit is een verschuiving van de laatste jaren omdat in het verleden juist ledikanten werden aangeduid als bed. Door de uitstraling, het comfort en de optimale ondersteuning zijn boxsprings in de laatste jaren uitgegroeid tot het populairste slaapsysteem. Een “gewoon” bed bestaat normaliter uit een ledikant, lattenbodem en matras, dus maar uit 2 lagen ondersteuning. Dat is het grootste verschil tussen boxsprings en bedden. Daarnaast kunnen er ook visueel wat verschillen zijn. Bedden kunnen van hout of metaal worden gemaakt terwijl boxsprings eigenlijk altijd van stof of leder zijn, met een houten of metalen frame.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring

Wanneer je een boxspring gaat kopen is het belangrijk om je wensen en behoefte vooraf helder te hebben. Door de ruime keus is het makkelijk verdwalen in alle opties en mogelijkheden. Er is onderscheid te maken in functionele behoeften en esthetische behoeften. Op het gebied van functionaliteiten is het belangrijk om te bepalen of je verstelbaarheid, opbergruimte en een tv lift belangrijk vindt. Dit is voor veel mensen vaak makkelijker dan de design wensen.

De stijl van je slaapkamer speelt een grote rol bij de keuze voor een boxspring. Voor grote slaapkamers kies je bijvoorbeeld eerder voor een mooie grote Kingsize boxspring. De hoogte van de pootjes, vorm van het hoofdbord, kleur en stof van het bed zijn allemaal dingen waar je over moet nadenken. Met meer dan 80 verschillende modellen en 100 verschillende stof- en kleuropties heb je bij Swiss Sense in ieder geval genoeg te kiezen.

Het juiste bed bij fysieke klachten

Wanneer je last hebt van fysieke klachten kan een boxspring uitkomst bieden. Door de 3 comfortlagen biedt een boxspring optimale ondersteuning. Traagschuim heeft bijvoorbeeld een drukverlagende werking. Dit is perfect voor mensen met fysieke klachten. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent met rugklachten is het verstandig om te kiezen voor een harder matras. Hierdoor overtrekt je rug niet tijdens het slapen en wordt je prettiger wakker. Het is dus heel belangrijk dat je bed goed wordt geconfigureerd. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten is het belangrijk dat de onderdelen goed op elkaar aansluiten. Raadpleeg daarom een van onze slaapadviseurs voor de boxspring die perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Goed onderhoud verlengt de levensduur

De levensduur van een boxspring is niet eenduidig te benoemen omdat de verschillende onderdelen anders slijten. De box zal namelijk 20-25 jaar meegaan terwijl de topper een gemiddelde levensduur heeft van ongeveer 5 jaar. Het matras zal gemiddeld een levensduur hebben van ongeveer 10 jaar. Het schoonmaken van je boxspring speelt ook een belangrijke rol bij de levensduur. Lederen boxsprings kun je eenvoudig poetsen en met goed onderhoud blijft de boxspring ook jarenlang mooi. Met goed onderhoud kun je dus jaren van jouw boxspring genieten. Is jouw bed nu versleten en ben je opzoek naar een nieuwe? Bekijk dan ook onze boxspring aanbiedingen en ervaar onze hoge kwaliteit voor een lage prijs.

Als je SwissSense.be gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht