Bedroom Story Doortje
Bedroom Story Doortje


Woont in: de Amsterdamse Pijp
Woont met: haar vriend
Type slaper: zij- en rugslaper, ochtendmens!
Slaapt op: Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper
Te volgen via: @thuisbijdoor

Bedroom Story Doortje


Woont in: de Amsterdamse Pijp
Woont met: haar vriend
Type slaper: zij- en rugslaper, ochtendmens!
Slaapt op: Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper
Te volgen via: @thuisbijdoor

Interieurstyliste en content creator Doortje woont al jaren in hartje Pijp in Amsterdam. Afgelopen najaar heeft ze haar woning verbouwd. De indeling is helemaal op de schop gegaan en er is zelfs een extra ruimte bij gekomen: de nieuwe slaapkamer. Doortje's slaapkamer is een mix van verschillende stijlen. Warme kleuren en klassieke details voeren de boventoon. Kijk binnen in haar klassieke hotel chique slaapkamer met Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper.


Bedroom Story Doortje
Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper
Binnenkijken in de hotel chique slaapkamer van Thuis bij Door

Doortje haar startpunt bij het inrichten van de slaapkamer was het maken van een moodboard. “Ik haal veel inspiratie uit de horeca, omdat ik een warme en gezellige sfeer wilde creëren. Daarna heb ik het moodboard aangevuld met kleuren en materialen. Door alles vooraf bij elkaar te leggen, weet je zeker dat het altijd goed zal staan. De slaapkamer is vrij groot en ligt op het noorden, waar de lichtinval van nature killer is. Door met warme kleuren te werken maak je het zachter en knusser. Het moest een plek worden om echt tot rust te komen, lekker te slapen en goed te kunnen ontspannen.”

“Ons oude bed lag helemaal niet lekker meer dus het was de hoogste tijd voor een nieuwe. Ik wilde heel graag een boxspring op pootjes. De ronde hoeken van het hoofd- en voetbord van Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper spraken me direct aan. Omdat ons bed midden in de slaapkamer staat en je het ook ziet vanuit de woonkamer en eetkamer, heb ik gekozen voor een voetbord om het einde van het bed af te sluiten. Ik koos de stof Noble in de kleur Liver omdat deze echt overal bij past en ik nogal eens verander van styling in de slaapkamer.”


Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper
Binnenkijken in de hotel chique slaapkamer van Thuis bij Door
Binnenkijken in de klassiek hotel chique slaapkamer van Thuis bij Door

Om de eenheid en knusse sfeer te creëren, heeft Doortje alle muren én het plafond in één kleur geschilderd. Het houtwerk in de slaapkamer, zoals het hoofdbord tegen de schouw, heeft juist een contrasterende kleur. Zo trekt dit mooi de aandacht. “We hadden geen enkele vlakke muur in de slaapkamer om het bed tegenaan te zetten. Dit hebben we opgelost door een groot houten hoofdbord tegen de schouw aan te maken.” De dimbare verlichting en bijzondere decoratie die Doortje bij de kringloop en op vakantie verzamelde benadrukken de knusse sfeer. “Verder zijn gordijnen van vloer tot plafond ook echt nodig voor een hotel chique stijl. ”

“Slaap is voor mij erg belangrijk en de afgelopen jaren ook steeds belangrijker geworden. Ik ben me er veel meer in gaan verdiepen. Als ik opsta heb ik tegenwoordig wel een kleine routine: een groot glas water drinken, 5 minuten rekken en strekken, schrijven in mijn journal, een kaartje uit een kaartendeck trekken, een korte wandeling en als het lukt een korte meditatie. Klinkt lang, maar duurt ongeveer 30/40 minuten. In de avond probeer ik na 21:00 uur niet meer achter een scherm te zitten en even te lezen of een slaapmeditatie te doen. Ook let ik erop dat het licht gedimd is in de slaapkamer.”

“Bij het uitkiezen van ons nieuwe bed, zijn mijn vriend en ik samen met de slaapadviseur van Swiss Sense door de winkel gelopen. Wij zijn allebei gaan proefliggen, zodat er goed naar onze lichamen en slaapgewoontes werd gekeken. Geheel toevallig was voor ons alles hetzelfde. We merken nu pas dat we in ons vorige bed echt veel last hadden van rug- en nekpijn. Dat is nu gelukkig helemaal over dus we slapen superfijn!”

Bedroom story van Thuis bij Door
Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper van Thuis bij Door
Bedroom story Doortje

Shop in deze stijl

Laat je inspireren door de stijl van Doortje

  1. Beddinghouse Care Organic Basic Dekbedovertrek Mauve
    Beddinghouse Care Organic Basic Dekbedovertrek Mauve
    vanaf Special Price 129,95
  1. vtwonen Earth Dekbedovertrek Peach
    vtwonen Earth Dekbedovertrek Peach
    vanaf Special Price 89,95

Bekijk alle Bedroom stories

In de online rubriek Bedroom stories kijken we iedere maand binnen in de slaapkamer van een van onze klanten.