Molton 180x210

Bescherm je matras met een molton 180x210

Wanneer je jouw matras van 180x210 wilt beschermen tegen vocht en vuil, dan is een molton 180x210 de ideale oplossing. Ieder molton hoeslaken ondergaat een speciale behandeling waarbij de stof opgeruwd wordt. Hierdoor voelt het niet alleen zacht aan, maar neemt het ook veel vocht op. Veel meer dan een hoeslaken . We raden aan om altijd een molton om je matras te doen met daaromheen nog een hoeslaken. Op deze manier verleng je namelijk de levensduur van je matras en voorkom je dat er gele vlekken of ander vuil in je matras trekt.

Molton topper 180x210

Wanneer je een boxspring hebt, dan ligt bovenop het gestoffeerde boxspringmatras ook vaak nog een topmatras . Een topmatras is een stuk dunner dan een regulier matras en hier is dan ook een speciaal molton hoeslaken voor. Een molton hoeslaken voor een topper heeft een hoogte van 10 tot  15 centimeter. Voor je een molton topper 180x210 koopt is het ook altijd goed om de hoogte van je topper op te meten, zodat je de juiste maat molton selecteert.

Molton split topper 180x210

Wanneer je een elektrische boxspring hebt, dan ligt hier ook altijd een split-topper bovenop. Een split-topper zorgt ervoor dat beide bed helften los van elkaar versteld kunnen worden, zonder dat de ander daar last van heeft. Hiervoor heb je ook een speciale molton split topper 180x210 nodig. Ook een molton split-topper is verkrijgbaar in de hoogte 10 tot 15 centimeter.

Het materiaal van een molton 180x210

Een molton 180x210 wordt meestal gemaakt van katoen. Soms wordt een molton hoeslaken ook gecombineerd met een ander materiaal. Bij Swiss Sense vind je een molton hoeslaken van 100% katoen en een molton hoeslaken van katoen en polyester. Het materiaal katoen staat erom bekend dat het een zeer ademende stof is. Het heeft hoge ventilerende en vochtabsorberende eigenschappen. Ideaal dus voor een molton. Door een combinatie tussen katoen en polyester te gebruiken in een molton ontstaat een stof die vocht goed opneemt, goed ademt en vrijwel strijkvrij is.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.