Herkenbaar? Dit zijn de vijf grootste ergernissen in bed

Heerlijk om na een lange dag lekker bij je partner in bed te kruipen. Gezellig nog even praten en knuffelen. Maar… soms kun je hem of haar wel achter het behang plakken! Denk maar eens aan de volgende situaties die zorgen voor de grootste ergernissen in bed. Herkenbaar?

1. De strijd om de dekens. Game on!

Voor de meeste mensen is dit de grootste ergernis van allemaal. Hebberige partners die van mening zijn dat ze alleenheerser zijn over het complete tweepersoonsdekbed . Daardoor wordt de ander 's nachts iedere keer wakker van de kou, omdat er nog net voldoende deken over blijft voor slechts één been of arm. Het kan dan wel heerlijk zijn om jezelf in te wikkelen, maar "sharing is caring". Dat geldt dus ook voor het dekbed!

2. Snurken. Make some noise!

"Wat fijn dat jij heerlijk ligt te slapen schat, maar dat je ineens een heel bos om begint te zagen hoeft voor mij echt niet hoor!" Dat zagende geluid verknalt dus echt heel je nachtrust. Er zijn zelfs stellen die apart slapen door het snurkgedrag van de partner. Maar wat doe je eraan? Op deze pagina vertellen we je er meer over.

3. “Lig eens stil!”

Heb jij een draaier naast je? Als je partner een onrustige slaper is of de slaap niet kan vatten, dan lig jij daar vast en zeker ook regelmatig wakker van. Dat nachtelijk gewoel, gezucht en gesteun is echt enorm vervelend en verstoort jouw nodige nachtrust. "Lig alsjeblieft toch eens stil... Dat jij niet kunt slapen betekent niet dat je mij wakker hoeft te houden!"

4. “Wat ben je warm/koud”

Herken je dat moment wanneer jij lekker in je warme bedje ligt en je partner het leuk vindt om zijn of haar koude voeten tegen je aan te zetten? Waar de één het maar lastig warm krijgt, mag het voor de ander wel wat koeler. Het kan ook zijn dat je partner 's nachts aanvoelt als een kacheltje waardoor jij wakker wordt omdat je het zo snikheet hebt. Het verschil in lichaamstemperatuur van jou en je partner is overduidelijk ook een grote ergernis in bed.

5. Claim your space…

Je bedpartner besluit dat de helft van het bed niet voldoende is voor hem of haar. Stukje bij beetje wordt jouw helft geclaimd en word je naar de rand van het bed geduwd. "Laat je nog wat ruimte over voor mij? Ik val bijna uit het bed..."

Maar dit zijn nog lang niet alle ergernissen. Wij zijn heel benieuwd hoe lang de lijst eigenlijk is! Wat zijn jouw grootste ergernissen in bed? Laat je ons in een reactie weten of jij de 5 beschreven situaties herkent of juist hele andere grote ergernissen in bed hebt?

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.