Wat zegt je slaaphouding over jouw karakter?

Wist je dat jouw slaaphouding veel zegt over jouw karakter? Door inzicht te krijgen in je slaapgewoontes, krijg je naast informatie over jouw persoonlijkheid ook informatie over het juiste ligcomfort om pijntjes en ongemakken te voorkomen. Zo ontwaak je iedere ochtend energiek en uitgeslapen!

De rugslaper

Ben jij een rugslaper? Dan ben je vast een uitstekende luisteraar en help jij het liefst anderen uit de brand. Zelf sta je niet graag in het middelpunt van belangstelling en stel je hoge eisen aan jezelf.

Een slaaphouding op je rug is de meest natuurlijke houding voor je lichaam. Doordat de ruggengraat in een rechte houding ligt, is er weinig belasting op de ruggenwervels. Hierdoor is deze slaaphouding het beste voor de rug, nek en het hoofd. Daarnaast heb je als rugslaper minder kans op rimpelvorming, doordat de gezichtshuid kan ademen en er geen druk op de huid wordt uitgeoefend. Een groot nadeel van het slapen op de rug is dat je gevoeliger bent om te snurken. Ook wanneer je verkouden bent wordt ademen door je neus lastig wanneer je op je rug slaapt.

Zeester

Als zeester slaap jij op je rug, met je benen uit elkaar en je armen omhoog. Slechts 5% van de mensen slaapt op deze manier. Ben jij daar één van? Dan ben jij vriendelijk, luister je goed, geef je graag advies en ben je loyaal. De schijnwerpers vermijd jij liever.

Burrito

Als je een burrito-slaper bent, slaap je op je rug met de dekens stevig om je heen gewikkeld. Je bent een liefdevolle en zorgzame persoonlijkheid die altijd klaar staat om anderen te helpen. Bij het leren kennen van nieuwe mensen neem je vaak eerst de tijd om ze beter te begrijpen voordat je jezelf opent.

Soldaat

Yes, sir! Je salueert nog net niet in je slaap met deze houding. Je ligt plat op je rug, met je armen straks langs je lichaam. Je bent gereserveerd, gedisciplineerd en perfectionistisch. Als je in deze houding slaapt ben je waarschijnlijk een rustig typje en stel je hoge eisen aan jezelf, maar je laat jezelf niet snel gek maken.

De zijslaper

Als zijslaper ben je vaak meegaand en relaxt. Als echt “mensenmens” houd je ervan mensen om je heen te hebben. Vaak heb je er wel moeite mee om zelf een beslissing te nemen, maar als je eenmaal weet wat je wilt ga je er helemaal voor.

Voor Nederlanders is deze slaaphouding veruit de populairste. Doordat de ruggengraat recht ligt terwijl je slaapt, worden de rug en nek beschermd. Als zijslaper heb je vaak minder last van snurken en voorkom of verminder je oprispingen en brandend maagzuur. Slapen op je zij kent ook nadelen. Doordat je gezicht in het kussen ligt kan rimpelvorming ontstaan en kunnen borsten uitzakken door de zwaartekracht.

Foetushouding

In deze (meest populaire) slaaphouding lig je op je zij met je knieën opgetrokken, vergelijkbaar met de positie van een ongeboren baby. Daardoor biedt deze houding een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid. Mensen die op deze manier slapen, stralen vaak zelfvertrouwen uit naar anderen, maar zijn stiekem verlegen en gevoelig.

Flamingo

In de Flamingo-houding slaap je met één been opgetrokken en lig je op je zij. Slaap je op deze manier, dan ben je nieuwsgierig en avontuurlijk ingesteld. Je absorbeert informatie als een spons. Je neemt snel beslissingen, maar bent wel tactisch en nauwkeurig in je werk.

De buikslaper

Ben jij gek op avontuur, sociaal en openminded? Dan ben je vast een buikslaper. Een gezellig persoon, die erg gevoelig is voor kritiek en graag de touwtjes in handen houdt. Soms maak je een nerveuze indruk en ben je snel op je teentjes getrapt.

De slaaphouding op de buik is veruit de slechtste houding voor het lichaam. Doordat je hoofd en nek voor langere tijd worden geblokkeerd, kun je last krijgen van je nek. Uiteindelijk kan dit tot ernstigere kwaaltjes leiden, als hoofdpijn en spanningen in het lichaam. Doordat de ruggengraat in een onnatuurlijke positie zit, staan spieren en gewrichten onder druk. Toch heeft deze slaaphouding ook voordelen. Als buikslaper heb je vaak minder last van snurken en worden de darmen bevorderd.

Vrije val

In vrije val-houding lig je op je buik met je armen omhoog en soms om je kussen gewikkeld. Slaap je in deze slaaphouding, dan ben jij waarschijnlijk een gezelligheidsdier. Een sociaal type dat graag deelneemt aan feestjes en bijeenkomsten. Toch kunnen ze wat gevoelig zijn voor feedback.

Advies

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.