loading
Filters wissen

Traagschuim Matrassen

Alles
Alles
Alles
Alles

Een traagschuim matras: slapen terwijl je lijkt te zweven

Slaapgenot is een zeer persoonlijke zaak. De keuze van een matras is daarbij erg belangrijk. Bij ons heb je een ruim aanbod aan matrassen, zoals een polyether matras, een natuurlatex matras of een bonellvering matras. Een traagschuim matras is door zijn bijzondere eigenschappen zeer geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten. Voor iedereen die het gevoel wil hebben te zweven in bed is dit type matras de juiste keuze.

De eigenschappen van traagschuim

Traagschuim is uniek vanwege het feit dat de cellen open zijn. Bij een ander soort schuim springt het materiaal meteen terug zodra het ingedrukt wordt. Een traagschuim matras onderscheidt zich ook doordat het gewicht invloed heeft op het materiaal. Traagschuim is drukverlagend en vormt zich volledig naar je lichaam. Daarnaast is het temperatuurgevoelig; bij lagere temperaturen voelt het harder aan dan bij hogere temperaturen. We spreken daarom ook over een visco-elastisch materiaal. De kwaliteit van een traagschuim matras wordt vooral bepaald door de dichtheid van het materiaal dat kan worden uitgedrukt in SG-waarde (soortelijk gewicht). De matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden. Bij de keuze hiervan spelen het lichaamsgewicht en de slaaphouding een belangrijke rol. Onze slaapspecialisten kunnen je hierover informeren. Een nadeel van traagschuim is dat het minder vochtregulerend en ventilerend is dan andere soorten matrassen. Als je in de nacht veel transpireert in bed is een dergelijk matras minder geschikt.

Ons aanbod traagschuim matrassen

Wil je een traagschuim matras kopen? Bij Swiss Sense zijn deze matrassen uiteraard verkrijgbaar in verschillende maten. Populair zijn het matras 120x190 en het matras 140x190. Wij gaan voor kwaliteit voor een eerlijke prijs! Kom gerust eens kijken in een van onze winkel in Nederland, Duitsland of België. Onze slaapadviseurs informeren je graag informeren over de verschillende slaapsystemen. Een goed bed is een persoonlijke keuze en wij zullen zorgen dat je die keuze makkelijk maakt.

LblTaxExcludeText