Zo benut je een kleine slaapkamer optimaal

17 augustus 2018

Het is niet gemakkelijk om een kleine slaapkamer of studentenkamer optimaal in te richten. Je bed neemt veel ruimte in beslag, maar waar berg je al je spullen op? En hoe geef je je slaapkamer toch een ruimtelijke uitstraling? Laat je inspireren en creëer jouw (kleine) droomslaapkamer.

Zo benut je een kleine slaapkamer optimaal | Swiss Sense

Meer opbergruimte met deze praktische tips

Gebrek aan opbergruimte is één van de grootste ergernissen bij het inrichten van een kleine slaapkamer. Hierdoor gaat het geheel er al snel rommelig uitzien. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor extra opbergruimte in je slaapkamer.

1. Boxspring met opbergruimte
Er wordt vaak niet aan gedacht om de ruimte onder het bed te benutten. Bij ons vind je diverse boxsprings met opbergruimte onder de matrassen. Klap de matrassen eenvoudig omhoog en je kunt de boxen volledig vullen! Je kunt ook kiezen voor een boxspring met klepjes aan de zijkant, waardoor je de spullen er gemakkelijk onder kunt schuiven.
 
2. Gebruik de hoogte
Gebruik de hoogte van je slaapkamer optimaal door een kast over de hele hoogte van de muur te plaatsen. Laat deze bijvoorbeeld doorlopen boven de deur om geen enkele ruimte onbenut te laten. Genoeg opbergruimte gegarandeerd!
 
3. Gebruik de achterkant van een (kast)deur

De achterkant van een deur kan perfect dienen als opbergrek. Monteer een rek aan de binnenkant van een (kast)deur en je hebt in één klap meer opbergruimte! Onze tip is om hiervoor je kledingkast te gebruiken, zodat je spullen ook direct uit het zicht zijn opgeborgen.

Vergroot je slaapkamer optisch met deze stylingtips

Pas naast praktische tips voor meer opbergruimte ook stylingtips toe om je slaapkamer optisch te vergroten. De juiste inrichting laat je slaapkamer veel groter lijken dan deze in werkelijkheid is.

4. Kies de juiste kleuren

De juiste kleuren maken een wereld van verschil in hoe groot de ruimte eruit ziet. Maak in je slaapkamer geen gebruik van donkere kleuren. Deze laten je slaapkamer kleiner ogen dan lichte en neutrale kleuren. Maak daarom zo veel mogelijk gebruik van wit, beige- en grijstinten, zandkleur en pastelkleuren. Geef daarnaast je plafond een lichte kleur, zodat de ruimte hoger lijkt. Dit werkt nog beter als je het plafond een paar tinten lichter maakt dan de muren.

 

Lichte kleuren hoeven niet saai te zijn! Maak gebruik van verschillende materialen en structuren voor een speels effect. Voorbeelden van verschillende stoffen en structuren zijn een katoenen dekbedovertrek, velvet sierkussen en doorgestikt plaid.

 
5. Herhaling of lijnenspel

Een lijnenspel of herhaling van een patroon geeft richting aan de ruimte waardoor je slaapkamer optisch groter lijkt. Wist je dat je breder lijkt wanneer je kleding draagt met een breedtestreepje? Datzelfde effect kun je bereiken met een behangetje op de muur. Denk bijvoorbeeld aan een print van verticale planken of een stipje dat zich herhaalt.

 

Horizontale lijnen of herhaling geven je kamer meer lengte terwijl verticale lijnen of herhaling je slaapkamer hoger doen lijken. Ga jij voor breedte of hoogte?
 
6. (Dag)licht

Licht speelt een heel belangrijke rol in de slaapkamer, zeker wanneer deze wat kleiner is. Veel daglicht in combinatie met lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel. Laat daarom je raam zo veel mogelijk vrij, zodat er voldoende daglicht naar binnen schijnt. Houd je vensterbank licht en leeg. Niet te veel spulletjes of bloempotten. Dit draagt bij aan een ruimtelijk gevoel.

 

Niet alleen natuurlijk licht is goed te gebruiken, ook kunstmatig licht kan ruimte creëren. Transparante armaturen, zoals glazen bollampen geven je optimaal licht en extra dieptewerking, omdat je er gewoon doorheen kan kijken. Daarnaast geeft kunstmatig licht je de optie om je plafond extra aan te lichten. Als je deze wit of in een tint lichter dan je muren hebt geschilderd, heb je optimaal weerkaatsing van het licht. Door licht te schijnen op je plafond, laat je de ruimte hoger lijken!

 

7. Hoge meubels

Maak gebruik van meubels op pootjes. Het meubel, bijvoorbeeld een kast, nachtkastje of bed, lijkt hierdoor minder zwaar en massief. Er is bij het kiezen van een boxspring volop keuze in pootjes met verschillende hoogtes, vormen en materialen.

 

Ga jij deze tips gebruiken? Deel dan een foto van jouw slaapkamer op Facebook of Instagram met #SwissSense. 

Laat hier je reactie achter