Nemen jullie genoeg tijd voor elkaar?

2 november 2020

Jouw dagelijkse ritme bepaalt voor een groot deel hoe succesvol je nachtrust is. En het begrip ‘ritme ’is breder dan je misschien denkt en reikt verder dan alleen het tijdstip van opstaan en naar bed gaan. Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om voldoende tijd door te brengen met je loved one? Je komt immers het meest tot rust in een omgeving die jou op het lijf geschreven is mét diegene bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. Neem daarom voldoende tijd voor elkaar en trek er bijvoorbeeld eens samen op uit.

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Nemen jullie genoeg tijd voor elkaar?

Bewegen is goed voor je, lezen we in alle kranten en bladen. Door lichaamsbeweging gaat je bloed sneller stromen, waardoor alle lichaamsprocessen beter gaan functioneren. Je gaat ook weer helderder denken. Daarnaast is uit verschillende onderzoeken gebleken dat de natuur een positieve invloed heeft op onze stemming. We worden er rustiger van. Tegelijkertijd zorgt de activiteit ervoor dat je je energie kwijtraakt én weer oplaadt. Er samen op uitgaan is dus goed voor je welzijn en ontspanning en daarmee ook voor je nachtrust. De link tussen ontspanning overdag en een goede nachtrust is wetenschappelijk bewezen en brengt de balans terug in een druk leven.

 

Maar wist je ook dat je de beste gesprekken voert met elkaar als je aan het wandelen bent? Omdat je bezig bent met een activiteit, wandelen in dit geval, laat je je gedachten wat meer de vrije loop. Jouw gezelschap hoort dit ook rustiger aan en neemt meer de tijd om te reageren. Combineer dit met de frisse buitenlucht en open natuur en je hebt niet alleen een goed gesprek maar ook totale ontspanning te pakken. Van die (strand)wandelingen die eindigen rondom een kampvuur zijn momenten die we niet alleen koesteren maar ook ontzettend belangrijk zijn voor jouw balans. Dus ga erop uit, vooral samen en vind je rust.

 

Wil je meer weten over hoe jouw dagelijks ritme bepaalt hoe jij slaapt? Lees er hier alles over.

Laat hier je reactie achter