Voel jij je ’s avonds écht voldaan?

3 november 2020

Oké, we weten allemaal dat de hele dag zittend of half liggend doorbrengen niet ideaal is. Het líjkt misschien ontspannen maar dat is het voor je lichaam en geest zeker niet. En zeg nou eerlijk, na zo’n dag lamballen slaap je toch een stuk minder lekker dan wanneer je écht wat hebt uitgevoerd? Van inspanning komt ontspanning, is dan ook ons motto. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar als je de hele dag vol zit met dingen die moeten, maar geen van die dingen positief bijdraagt aan eerdergenoemd motto?

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Voel jij je ’s avonds écht voldaan?

De uitspraken ‘pak eens de fiets’ en ‘neem wat vaker de trap’ kennen we nu wel. Die tips zijn overigens nog steeds een goed idee hoor dus sla ze vooral niet in de wind. Dat er niet altijd een tripje naar de sportschool in zit betekent echter niet dat je niet aan je lijf en dus jouw ontspanning kan werken. Als je een bos of park in de buurt hebt, ga er eens heen en wijk letterlijk van het gebaande pad af. Dat klimmen en klauteren brengt je niet alleen terug naar je jeugd maar zorgt er ook voor dat je stiekem veel meer spieren traint dan tijdens een gewone wandeling. Combineer dat met de frisse buitenlucht en jouw hoofd is weer fris en vol energie. Moet jij eens opletten hoe goed je die avond slaapt.

 

Mocht je geen tijd hebben om de bossen in te trekken maar wil je wel aan je beweging toekomen dan kan dat ook…vanuit je eigen bed! Wist je dat er veel oefeningen zijn die je gewoon vanuit je bed kan doen. Wat dacht je van oefeningen zoals sit-ups, planking, leg raises of push-ups? Door je matras als (onstabiele) ondergrond voor oefeningen te nemen train je ook nog eens extra goed je balans. Net als tijdens het klimmen en klauteren in het bos. Door een paar van deze oefeningen te doen, slaap je beter en ontspan je meer. Inspanning is ontspanning. Echt. Het werkt.

 

Wil je meer weten over hoe jouw dagelijks ritme bepaalt hoe jij slaapt? Lees er hier alles over.

Laat hier je reactie achter